Strategia Naţională pentru 5G, în consultare publică
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Strategia Naţională pentru 5G ar putea să intre în consultare publică până la finalul lunii viitoare şi previzionăm că, până la sfârşitul acestui an, documentul să fie adoptat în Guvern, a declarat, joi, în cadrul Forumului "Smart Transformation", Eduard Lovin, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM). 

"De ce o Strategie Naţională pentru 5G? Pentru că este nevoie de o planificare strategică pentru viitor. 5G nu va însemna un impact doar pentru această industrie, ci pentru toate domeniile economice şi toate aspectele de zi cu zi, de la utilităţi publice, transporturi, sănătate, educaţie, agricultură etc. Realizarea acestei strategii va fi şi o dovadă de seriozitate a administraţiei româneşti şi o predictibilitate pentru a încuraja investiţiile în mod direct în telecom şi în domeniile impactate indirect. Noi previzionăm că undeva la finalul lunii viitoare vom putea ieşi spre o consultare publică cu un document de Strategie Naţională pe 5G şi ulterior, în a doua parte a lunii noiembrie, să încheiem dezbaterea publică şi să preluăm observaţii şi propuneri. Până la finalul anului, sperăm să finalizăm Strategia prin adoptare în Guvern, cu ajutorul colegilor noştri de la Ministerul Comunicaţiilor", a afirmat Lovin. 

În viziunea vicepreşedintelui ANCOM, România lucrează pentru "Smart Transformation", dar mai sunt etape de parcurs până la finalizarea unei astfel de strategii. 

"România îşi doreşte acea smart transformation, dar mai sunt mulţi paşi de făcut. Telecomul reprezintă pentru economie şi pentru societatea modernă cam ceea ce reprezintă sistemul nervos pentru organismul uman. Piaţa comunicaţiilor a ţinut în permanenţă pasul cu cele mai avansate ţări din întreaga lume. Pe piaţa din România vedem un cumul de factori, o combinaţie ideală între inovaţie, preţuri mici, o calitate foarte bună a serviciilor şi o profitabilitate pentru operatori, furnizori de reţele şi servicii. Şi din punct de vedere al reglementării, ANCOM participă activ în Grupul de lucru pentru smart city iniţiat de Ministerul Comunicaţiilor şi coordonează tehnic acea Strategie pentru 5G", a spus oficialul. 

Reprezentanţi guvernamentali şi ai companiilor din domeniul IT şi energetic participă, joi, la cea de-a treia ediţie a Forumului naţional "Smart Transformation", eveniment organizat la Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel