Efectele măsurilor fiscale. România, mai puţin atractivă pentru investitori - Analiză
Măsurile fiscale luate în regim...
La studiu au participat peste 100.000 de persoane, ale căror date referitoare la alimentație au fost colectate la fiecare 2-4 ani timp de 30 de ani. În plus, cercetătorii au inclus date privind consumul de fructe și legume și rata de mortalitate estimată pe baza a 26 de studii din 29 de țări din America, Europa, Asia, Africa și Australia.
Rezultatele studiului au arătat că un consumul zilnic de fructe și legume reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare și cancer, principalele cauze ale decesului prematur. Potrivit oamenilor de știință, norma zilnică este de cinci porții de fructe și legume pe zi, în timp ce raportul dintre fructe și legume ar trebui să fie de 2 la 3.
„Această combinație este probabil cea mai benefică în ceea ce privește prevenirea bolilor cronice grave și este relativ accesibilă pentru publicul larg”, a declarat autorul studiului, medicul Don Wan al Harvard Medical School. O astfel de cantitate de legume și fructe, conform experților, reduce riscul de cancer cu 10%, boli cardiovasculare - cu 12%, boli respiratorii - cu 35% și riscul de deces, indiferent de cauză - cu 13 %.
Citește și Vaccinul Pfizer și tulpina braziliană. Vești EXTRAORDINARE
Totuși, nu toate fructele și legumele sunt, potrivit oamenilor de știință, la fel de sănătoase. Astfel, legumele cu amidon, precum cartofii, mazărea și porumbul, alături de sucurile de fructe nu scad riscul de deces sau de boli cronice specifice. Legumele cu frunze verzi (spanac, rucola și varză de Bruxelles) și fructele și legumele bogate în betacaroten și vitamina C (citrice, caise, pepeni și morcovi) sunt cele mai benefice pentru organism.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Măsurile fiscale luate în regim...
Proiectele de acte normative...
Randamentele scad după haosul...
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Trump și Putin, discuție fără...
Premierul Ilie Bolojan a...
România se confruntă cu o criză...
UiPath îl numește pe David...
Ministerul Transporturilor și...
Giganții industriali europeni...
Analistul economic Petrișor...
Rovinieta se scumpește din...
Vicepremierul Tanczos Barna a...
Curs valutar BNR, 3 iulie 2025.
Preşedintele Cartel Alfa,...
Criza e reală, cifrele nu mai...
Creşterea cotei generale de...
Orban mizează pe „prima casă” în campania pentru 2026.