SUA a dat mână liberă unor companii de a furniza cipuri liniilor de producție din China
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Semiconductori
Semiconductori
Două mari companii din Coreea de Sud au obținut permisiunea americanilor de a furniza cipuri liniilor de producție pe care le dețin în China.

Este vorba despre Samsung Electronics și SK Hynix care vor putea furniza cipuri de producție americană către fabricile lor din China pe un termen nelimitat, fără alte aprobări din partea SUA, au declarat luni biroul prezidențial al Coreei de Sud împreună cu cele două companii, arată CNN.

"Incertitudinile legate de operațiunile și investițiile firmelor sud-coreene de semiconductori în China au fost mult atenuate, acestea vor putea să caute cu ușurință strategii de management global pe termen lung", a declarat Choi Sang-mok, secretarul prezidențial principal pentru afaceri economice.

Statele Unite au notificat deja Samsung și SK Hynix cu privire la această decizie, ceea ce indică faptul că aceasta este în vigoare, a declarat Choi.

”Departamentul de Comerț al SUA își actualizează lista de "utilizatori finali validați", care arată ce entități pot primi diferite mărfuri electronice de export, pentru a permite Samsung și SK Hynix să continue să furnizeze anumite instrumente pentru fabricile lor din China”, a precizat biroul prezidențial.

Samsung și SK Hynix, al doilea cel mai mare producător de cipuri de memorie din lume, au investit miliarde de dolari în fabricile lor de producție din China și au salutat această măsură.

"Prin coordonarea strânsă cu guvernele, incertitudinile legate de funcționarea liniilor noastre de producție de semiconductori din China au fost eliminate în mod semnificativ", a declarat Samsung într-un comunicat.

SK Hynix a declarat, de asemenea: "Salutăm decizia guvernului SUA de a extinde o derogare în ceea ce privește reglementările privind controlul exporturilor. Credem că decizia va contribui la stabilizarea lanțului global de aprovizionare cu semiconductori."

Samsung Electronics produce aproximativ 40% din cipurile sale numite NAND flash în fabrica din Xian, în timp ce SK Hynix produce aproximativ 40% din cipurile DRAM în Wuxi și 20% din cipurile NAND flash în Dalian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel