SUA finanțează construirea unei fabrici de cipuri Samsung în Texas
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Cipuri
Cipuri
Administrația Biden va acorda subvenții de până la 6,4 miliarde de dolari companiei sud-coreene Samsung Electronics pentru a-și extinde producția de cipuri în centrul statului Texas.

Această măsură vine ca un efort amplu de stimulare a producției de cipuri în SUA, a declarat luni Departamentul de Comerț.

Măsura va spori producția de cipuri pentru industriile aerospațială, de apărare și auto, susținând securitatea națională, conform Reuters.

Totodată, Kyung Kye Hyun, co-director executiv al Samsung Electronics, a declarat: "Pentru a satisface creșterea așteptată a cererii din partea clienților din SUA, pentru produse viitoare, cum ar fi cipurile de inteligență artificială, fabricile noastre vor fi echipate pentru tehnologii de proces de ultimă generație și vor contribui la asigurarea securității lanțului de aprovizionare cu semiconductori din SUA."

Samsung a declarat că se așteaptă să înceapă producția în 2026. Analiștii au estimat că este probabil ca societatea să înceapă să producă cipuri de 4 nanometri la linia sa de producție și, în cele din urmă, să se extindă la cipuri de 2 nanometri.

Unul dintre obiectivele acestei măsuri este de a reduce dependența de China și Taiwan, în condițiile în care cota SUA în capacitatea globală de producție de semiconductori a scăzut de la 37% în 1990 la 12% în 2020, potrivit Asociației Industriei Semiconductorilor (SIA).

Parlamentarii au avertizat că dependența SUA de cipurile fabricate în Taiwan de către TSMC, cel mai mare producător de cipuri din lume, este riscantă, deoarece China revendică insula autonomă ca teritoriu al său și și-a rezervat dreptul de a folosi forța pentru a o recuceri.

"Investind în producția de semiconductori de ultimă generație, contribuim la securizarea acestui lanț de aprovizionare vulnerabil, sporind securitatea noastră națională și competitivitatea globală și creând noi locuri de muncă pentru texani", a declarat John Cornyn, senator republican din Texas, care a co-sponsorizat legislația inițială.

Se așteaptă ca Samsung să investească aproximativ 45 de miliarde de dolari în construirea și extinderea instalațiilor sale din Texas până la sfârșitul deceniului, au declarat înalți oficiali ai administrației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

BCE are undă verde pentru reducerea dobânzii

BCE are cale liberă pentru reducerea dobânzii după ce...

China a creat Vidu, capabil să concureze cu OpenAI

China intenționează să se poziționeze în fruntea...

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Noi reglementări pentru taxi și transportul alternativ

În contextul reglementării transportului alternativ s-a...

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Întreprinderile europene, vedete la răscumpărare de acțiuni

Valoarea totală a răscumpărărilor de acțiuni a scăzut cu...

Tona de cupru, metalul strategic, a depășit 10.000 de dolari

Prețul metalului roșu, element strategic al traziției...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel