Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Într-o oarecare măsură este vorba despre declarații politice, dar nu lipsite de fundament. Pentru că și unii și ceilalți lucrează intens la noi sisteme de armament, mai rapide, mai precise, mai distrugătoare: rachetele hipersonice. Dacă în cazul Rusiei ar fi vorba, printre altele, de Avangard, considerată una dintre ”armele apocalipsei” ale Moscovei, SUA acționează pe mai multe planuri și, potrivit presei de specialitate, există deja opt programe separate.
Astfel, grupul Dynetics Technical Solultions a obținut un contract de 351,6 milioane de dolari pentru producția în serie a primelor sisteme Common-Hypersonic Glide Body (C-HGB). Conform înțelegerilor convenite, primele 20 de unități,destinate trupelor terestre, marinei militare și Agenției pentru apărare antiaeriană, trebuie să fie livrate beneficiarilor până în 2023. Pe lângă Dynetics, la program participă și alte companii americane, precum General Atomics, Raytheon și Lockheed Martin.
Citește și China scoate la lumină ceva nemaivăzut. Arme fără precedent
Separat, pentru racheta hipersonică Long-Range Hypersonic Weapon (LRHW), Dynetics dezvoltă, la cererea Lockheed Martin, un dispozitiv de lansare, organizând, de asemenea, testele de zbor și pregătirea operatorilor, pentru pentru 407,6 milioane de dolari. ”Am selectat o echipă puternică de specialiști în diferite domenii, pentru a ajuta SUA să facă față amenințărilor reprezentate de preocupările rușilor și chinezilor în sfera armamentului hipersonic”, a explicat președintele Dynetics, Steve Cook.
Potrivit publicației Aviation Week, pe lângă cele șapte proiecte de arme hipersonice anunțate public, mai există două programe secrete.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...