SUA clarifică: ''Teroriştii din PKK'' sunt responsabili de moartea ostaticilor turci
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
"Terorişti din PKK" sunt responsabili de moartea a 13 ostatici turci în Irak, a afirmat luni şeful diplomaţiei americane Antony Blinken în cursul unei convorbiri telefonice cu omologul său turc Mevlut Cavusoglu, potrivit AFP.

Aceasta precizare a Washingtonului intervine după ce Turcia a denunţat o primă reacţie a SUA care nu păreau să susţină în mod explicit acuzaţiile turce împotriva militanţilor kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

"Secretarul de stat şi-a exprimat condoleanţe pentru moartea ostaticilor turci în nordul Irakului şi a afirmat că terorişti din PKK poartă responsabilitatea pentru aceasta", a asigurat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane Ned Price într-un comunicat, relatează Agerpres.

Citește și: A1 Sibiu-Năslac, A1 București-Pitești și A2 Cernavodă-Constanța vor avea spații de servicii

Această critică fusese însoţită de un protest diplomatic cu convocarea ambasadorului american David Satterfield la Ankara la Ministerul turc de Externe.

Potrivit Ministerului turc al Apărării, 13 corpuri neînsufleţite ale unor cetăţeni turci, membri ai forţelor de securitate în cea mai mare parte, ţinuţi în captivitate în nordul Irakului de mai mulţi ani, au fost găsite de militari.

Turcia a acuzat duminică PKK că i-ar fi executat.

În cursul discuţiei sale cu Mevlut Cavusoglu, Antony Blinken a subliniat "vechimea şi importanţa relaţiilor bilaterale între SUA şi Turcia", precum şi interesul comun al celor două ţări de a "lupta împotriva terorismului", a spus Ned Price.

Secretarul de stat americn a cerut din nou Turciei "să renunţe la sistemul de rachete ruseşti sol-aer S-400" despre care Washingtonul consideră că ameninţă securitatea NATO. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel