SUA interzic roboții telefonici care folosesc inteligența artificială
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Telefon mobil
Telefon mobil
Apelurile efectuate cu voci generate de inteligența artificială sunt ilegale, conform unei hotărâri făcute joi de Comisia Federală pentru Comunicații (FCC).

Această decizie vine după ce un apel de acest fel care îi imita vocea președintelui Joe Biden a încercat să descurajeze oamenii să voteze pentru el în alegerile primare din statul New Hampshire, informează Reuters.

Decizia oferă procurorilor generali ai statelor noi instrumente pentru a urmări entitățile din spatele apelurilor robot, a declarat președintele FCC, Jessica Rosenworcel.

"Răfăcătorii folosesc voci generate de inteligența artificială pentru a extorca bani de la oameni, pentru a imita celebrități și pentru a dezinforma alegătorii. Îi punem în gardă pe escrocii din spatele acestor apeluri robot", a declarat Rosenworcel.

La începutul acestei săptămâni, procurorul general al statului New Hampshire, John Formella, a declarat că apelul robot fals al lui Biden a fost localizat în compania Life Corp. din Texas. El a precizat că a fost trimisă o scrisoare de încetare a activității companiei, condusă de Walter Monk, și că o anchetă penală este în curs de desfășurare.

"Utilizarea inteligenței artificiale generative a adus o nouă amenințare la adresa schemelor de suprimare a votanților și a campaniei electorale prin credibilitatea sporită a apelurilor false", a declarat comisarul democrat al FCC, Geoffrey Starks.

FCC a aplicat, în 2023, o amendă de 5,1 milioane de dolari activiștilor conservatori pentru că au efectuat peste 1.100 de apeluri telefonice ilegale înainte de alegerile americane din 2020.

Apelurile urmăreau să descurajeze votul, spunându-le potențialilor alegători că, dacă votează prin corespondență, "informațiile lor personale vor face parte dintr-o bază de date publică care va va fi folosită de companiile de carduri de credit pentru a colecta datoriile restante".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel