SUA oferă Japoniei asistență logistică și militară după cutremur
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Statele Unite
Statele Unite
Statele Unite au anunțat că pregătesc sprijin logistic militar şi asistenţă pentru regiunile Japoniei devastate de cutremurul soldat cu 94 de morţi, peste 200 de dispăruţi şi evacuarea a aproximativ 33.000 de persoane.

"Statele Unite sunt aici pentru a-l susține pe prietenul şi aliatul nostru în eforturile lui de a lichida urmările seismului. Un sprijin logistic militar, alimente şi alte bunuri sunt în curs de pregătire", a declarat ambasadorul Statelor Unite în Japonia, Rahm Emanuel, pe reţeaua socială X. 

Ambasada SUA în Japonia a anunţat că va trimite un ajutor în valoare de 100.000 de dolari, constând din pături, apă și materiale medicale. Japonia este în discuţii cu Statele Unite în privind acordării unui ajutor de urgenţă, deși a respins, până acum, oferte din partea altor țări, inclusiv a Chinei. 

"În acest moment, nu acceptăm niciun ajutor personal sau material din partea altor state sau regiuni, având în vedere situația de pe teren și eforturile ce trebuie depuse pentru a le primi", a declarat Yoshimasa Hayashi, purtătorul de cuvânt al guvernului nipon. 

Un oficial american a declarat, sub acoperirea anonimatului, că cele două guverne își coordonează acțiunile în privința unei  posibile asistenţe din partea trupelor americane.

Potrivit Consiliului pentru Afaceri Mondiale din Chicago, aproximativ 54.000 de membri ai forțelor americane se află în Japonia, cea mai mare prezență militară americană din străinătate. Forţele americane din Japonia s-au declarat pregătite "să susţină aliaţii noştri japonezi în această perioadă dificilă".

Shigeru Sakaguchi, primarul oraşului Wajima, grav afectat, a declarat că, posibil, mai există peste 100 de persoane prinse încă sub clădirile prăbuşite, a anunțat cotidianul Mainichi.Cu un total de peste 200 de persoane dispărute, această catastrofă este cea mai gravă de la cutremurul și valul ucigaș care au lovit coasta estică a Japoniei, în 2011.

Forţele armate americane au fost puternic implicate în operaţiunile de salvare în timpul cutremurului din 2011, trimiţând peste 24.000 de persoane, 24 de nave şi 189 de avioane. Japonia va cheltui 4,74 miliarde de yeni (29,91 milioane de euro) din rezervele bugetare ale statului pentru a veni în ajutorul victimelor cutremurului, a declarat vineri pentru presă ministrul finanţelor, Shunichi Suzuki.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Salina Praid a fost închisă. Veşti proaste pentru turişti

Veşti proaste pentru cei care plănuiau să viziteze...

Bani de la stat pentru montarea repartitoarelor. Află detalii

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a pus...

CFR modernizează haltele Costineşti Tabără şi Neptun

Veşti bune pentru cei care aleg trenul pentru a ajunge...

Programul Rabla Plus nu are succesul scontat

Sumele neconsumate în Programul "Rabla Plus" pentru...

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împuşcat - Video

Premierul slovac a fost împușcat și a fost dus la spital...


pixel