SUA vor acorda 500 milioane de dolari pentru finanțarea unor hub-uri tehnologice
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Tehnologie
Tehnologie
Departamentul de Comerț al SUA a anunțat luni că a desemnat 31 de centre tehnologice regionale pentru o finanțare de 500 de milioane de dolari pentru a stimula inovarea într-o varietate de sectoare.

Secretarul Comerțului, Gina Raimondo, a declarat reporterilor că programul are ca scop diversificarea sectorului tehnologic din SUA în afara centrelor tradiționale, precum Silicon Valley, Seattle și Boston, conform Reuters.

"Aceste ecosisteme tehnologice sunt concentrate în doar câteva locuri din țară", a spus Raimondo. "Ele nu reflectă întregul potențial al țării noastre... Nu acaparează piața ideilor mărețe".

Programul face parte din planurile lui Joe Biden conform cărora guvernul ar trebui să ajute la finanțarea sectoarelor cheie pentru a atrage mai multe investiții din sectorul privat în industrii precum producția de baterii pentru vehicule electrice, semiconductori și energie curată.

Directorul economic național al Casei Albe, Lael Brainard, a declarat că acest program face "investiții publice inteligente în tehnologii critice în fiecare regiune a țării".

În această lună, administrația Biden a anunțat că șapte "hub-uri de hidrogen" din 16 state vor împărți 7 miliarde de dolari pentru a impulsiona industria emergentă.

Centrele tehnologice regionale desemnate se află în locuri precum Montana, Wisconsin, nordul statului New York, Vermont, Nevada, Illinois și Puerto Rico și se concentrează pe domenii precum semiconductori, energie curată, minerale critice, biotehnologie, inteligență artificială și calcul cuantic.

"Oamenii nu ar trebui să fie nevoiți să se mute pentru a obține un loc de muncă bun", a declarat Raimondo, menționând că multe dintre hub-uri se află în orașe mici.

Un hub din statul Washington și Idaho se va concentra pe dezvoltarea de noi materiale pentru avioane de ultimă generație, mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, în timp ce un hub din Oklahoma urmărește să comercializeze sisteme autonome în domenii precum agricultura și inspecția conductelor. Un program din Wisconsin urmărește să dezvolte medicina personalizată.

Congresul a aprobat 500 de milioane de dolari pentru acest program în august 2022, ca parte a legii "Chips and Science", care prevede acordarea a 52 de miliarde de dolari pentru producția și cercetarea în domeniul semiconductorilor din SUA, pentru a face față în concurența cu China.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel