Succesoarea lui Merkel, de râsul propriului partid
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Annegret Kramp-Karrenbauer
Annegret Kramp-Karrenbauer
Annegret Kramp-Karrenbauer, cea care a preluat conducerea creștin-democraților germani de la cancelarul Angela Merkel, a provocat un incident penibil la o reuniune de partid în care li s-a adresa colegilor ei de partid cu apelativul ”social-democrați”, aceștia fiind rivalii de decenii ai Uniunii Creștin-Democrate (CDU), transmite Reuters .

La o ședință a CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer a comis o gafă de proporții în momentul când a salutat prezența în sală a aliaților din Uniunea Creștin-Socială (CSU), partid al creștin-democraților din Bavaria.

”Sunt deosebit de încântată că ne-am adunat în seara asta nu doar ca social-democrați, dar facem asta împreună cu prietenii din CSU”, a spus Kramp-Karrenbauer, afirmație ce a provocat râsul jenat al liderilor CDU prezenți.

Președintele CDU a încercat să dreagă gafa spunând că se gândea la ”o mare traumă” a social-democraților legată de o reformă a pieței muncii realizată de aceștia în 2005.

Citește și: Angela Merkel și-a închis pagina personală de Facebook. Care este motivul

Pe lângă reacțiile ironice ale presei germane, lidera creștin-democraților, cunoscută și cu apelativul AKK, derivat din inițialele numelui ei, a fost luată peste picior și de social-democrații din SPD cu care sunt într-o veche rivalitate pentru preferințele electoratului german, chiar dacă acum guvernează împreună în guvernul de mare coaliție al Angelei Merkel. 

”Dragă AKK, un mic pont pentru viitor: salutul este ”Dragi tovarăși!”, a scris pe Tweeter secretarul general al SPD, Lars Klingbeil.

Kramp-Karrenbauer are șanse mari de a deveni viitorul cancelar al Germaniei în condițiile în care Angela Merkel a spus că nu va mai candida pentru această funcție în 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel