Suedezii de la ABB s-au îndrăgostit de Brașov: ”Sigur este un loc bun pentru a investi”
Autor: Delia Gheață | 16 mai, 17:33
Le-a plăcut ce au văzut
Le-a plăcut ce au văzut
ABB este cea mai mare companie suedeză în domeniul electrificării şi tehnologiilor verzi. 

ABB este interesată de Braşov, reprezentanţii companiei întâlnindu-se cu primarul Allen Coliban, pentru a discuta despre posibilităţi de colaborare. 

"Motivul pentru care am venit astăzi aici este pentru a reprezenta Suedia şi cunoştinţele ei despre sustenabilitate, împreună cu compania suedeză ABB, care lucrează în domeniul mobilităţii, electrificării, oraşelor inteligente. Şi am venit să auzim de la primarul Allen Coliban care este viziunea pentru oraşul Braşov în toate domeniile, de la electrificare, mobilitate, oraş inteligent la Educaţie şi Sănătate, toate aceste domenii extrem de importante pentru dezvoltarea nu numai a Braşovului, ci şi pentru toată România. Şi cred cu tărie, după ce l-am ascultat pe primarul Allen Coliban, că Braşovul este un model pentru România în privinţa utilizării fondurilor UE şi a altor fonduri disponibile pentru a face această tranziţie", a declarat Therese Hydén, ambasadorul Suediei în România, prezent la întrevedere. 

Citește și Bătaie pe banii din PNRR. Cereri de finanţare însumând peste 500 de milioane de euro, depuse într-o oră

"Intenţia noastră este de a promova cele mai noi tehnologii în domeniul oraşelor inteligente şi al societăţilor inteligente şi, de asemenea, al transportului durabil. Vrem să promovăm acest lucru, deoarece şi municipalitatea se află pe aceeaşi cale pentru a face din Braşov un oraş verde. Vrem să sprijinim cu ceea ce putem. În acest moment, nu avem planuri de investiţii, însă personal, sunt foarte impresionat de ceea ce se face şi de modul în care se dezvoltă Braşovul şi sigur că este un loc bun pentru a investi şi a trăi", a afirmat Erhan Savas, vicepreşedinte pe sectorul comercial al diviziei electrificare ABB şi director ABB ASEA Brown Boveri SRL.

Discuţiile au vizat în principal componenta de tehnologie verde, smart city şi mobilitate sustenabilă, însă s-a discutat şi despre subiecte ca învăţământul dual sau despre colaborări în domeniul universitar, domenii în care ambasadorul suedez a promis că va încerca să găsească parteneri pentru Braşov şi a apreciat eforturile făcute până acum de municipalitate în această direcţie, conform sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Euro coboară sub 1,02 dolari pentru prima dată din 200

Euro și-a continuat miercuri alunecarea în raport cu...

Prețul cuprului continuă să se prăbușească

Cuprul a coborât sub 7.500 de dolari pe tonă, în timp ce...

Crossuri externe