Suma imensă cu care a fost răsplătit șeful Boeing anul trecut
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Boeing
Boeing
Directorul general al Boeing, Dave Calhoun, a primit anul trecut un bonus uriaș în acțiuni, pe lângă salariul său anual de peste un milion de dolari.

Aceste remunerații au fost încasate de către conducătorul marelui producător de aeronave în ciuda faptului că Boeing a fost afectată de mari pierderi și probleme de siguranță.

Compensația totală a lui Calhoun în 2023 a fost de 32,8 milioane de dolari, o creștere de 45% față de 22,6 milioane de dolari pe care i-a primit pentru 2022, informează CNN.

Directorul general al Boeing ar fi putut primi mult mai mult dar a refuzat un bonus anual în valoare de 2.800.000 de dolari, respingerea venind în urma incidentului aeronavei deținute de compania de zbor Alaska Airlines.

Boeing s-a bucurat de rezultate financiare îmbunătățite în 2023 față de primii doi ani în care Calhoun a condus compania. Deși a continuat să piardă bani, așa cum a făcut în fiecare an începând cu 2019, CEO-ul a redus pierderile cu 60%, raportând o pierdere operațională de bază de 1,8 miliarde de dolari. Acțiunile sale au crescut cu 37% pe parcursul anului și a avut o lună record pentru comenzile de avioane comerciale noi în decembrie, oferindu-i unul dintre cei mai buni ani de vânzări din istorie, deoarece companiile aeriene erau au crescut cererea de avioane noi pentru a satisface cererea puternică de călătorii.

După ce, la 5 ianuarie, o ușă a unui avion Boeing a fost smulsă în timpul unui zbor, reputația Boeing în materie de siguranță și calitate ar putea să fi atins un nivel minim istoric. O investigație preliminară a Consiliului Național pentru Siguranța Transporturilor a constatat că avionul a părăsit fabrica Boeing cu două luni înainte de incident, cu patru șuruburi ale ușii lipsă. Calhoun și-a asumat vina în ianuarie, spunând că "noi am cauzat problema și înțelegem acest lucru. Indiferent de concluziile la care se va ajunge, Boeing este responsabilă pentru ceea ce s-a întâmplat".

Luna trecută, Calhoun a anunțat că se va retrage la sfârșitul acestui an și că firma caută un nou director general. Calhoun împlinește 67 de ani la sfârșitul acestei luni, iar consiliul de administrație al Boeing a devansat vârsta de pensionare a directorilor executivi cu cinci ani pentru a-l menține în funcție.

La pensionare, Calhoun va primi un cadou uriaș în sumă de 45 de milioane de dolari sub formă acțiuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Schimbare la vârful Tuborg România

Tuborg România anunță o schimbare în managementul organizației, prin...

Italia stimulează angajările prin bonusuri pentru companii

Guvernul italian a aprobat marți un pachet de legi axat...

Brașovul impune o nouă taxă de drum din cauza TIR-urilor

CJ Brașov a trecut la contramăsuri pentru a proteja...

Pogramul IMM Plus: Credite de la Exim Banca Românească

Exim Banca Românească continuă să susțină antreprenorii...

Taxarea marilor averi, amânată până la toamnă

Aplicarea taxei pe marile averi a fost amânată până la...

Marea Britanie: Încep controalele la importurile din UE

O decizie dificilă, cu două tăișuri, ce vine la opt ani...

Cum reușește Airbus să cumpere titan din Rusia?

În ciuda sancțiunilor impuse Moscovei în urma invaziei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel