Sunetul ÎNSPĂIMÂNTĂTOR al avioanelor Su-57 Felon VIDEO
Autor: Matei Ion | 24 oct, 10:22
Sukhoi Su-57 Felon
Sukhoi Su-57 Felon
Motoarele avioanelor militarea ruse Sukhoi Su-57 generează un zgomot ciudat, un fel de "urlet" care este destul de înfiorător. Experții au încercat să explice care ar fi cauza unui astfel de sunet.

Motorul care generează acel zgomot înfiorător acut este NPO Saturn AL-41F-1, derivat din cel folosit de Su-35. 

Sunetul distinctiv poate fi auzit în câteva videoclipuri care au fost postate online, imagini care au fost filmate în timpul Paradei Victoriei din 2021 deasupra Moscovei.

Actualul motor AL-41F-1, considerat subdimensionat pentru aeronavă, este doar o uzină de propulsie provizorie până când motorul final va fi gata. Acesta, cunoscut sub numele de Izdelie 30 (tradus literalmente înseamnă Produs 30), se presupune că va fi mai eficient decât modelele anterioare, oferind avionului o viteză maximă de peste Mach 2 și o capacitate de supercroazieră la Mach 1,3. Izdelie 30 a început testele de zbor în 2017 și se preconizează că va fi gata până în 2025.

Acest lucru înseamnă că producția de serie a Su-57 ar putea fi nevoită să continue să folosească AL-51F-1 pentru primele exemplare și să le modernizeze atunci când noul motor va fi disponibil. 

G Ad:

Suhoi-57 devine și mai periculos. Cu ce va fi utilat cel mai modern avion de luptă al rușilor

Producția motorului Izdelie 30 ar trebui să înceapă în 2022, iar primele livrări în serie ale Su-57 echipate cu acesta ar trebui să aibă loc în 2023.

Su-57 folosește o admisie de aer în formă de "S-duct" care nu acoperă întreaga față a motorului, așa cum se face în cazul F-22 Raptor și F-35 Lightning II, lăsând-o expusă la reflectarea semnalelor radar. S-a spus că problema a fost atenuată de un blocant radar care, cu toate acestea, nu a fost niciodată văzut în mod clar pe niciunul dintre cele 11 prototipuri sau pe primele două aeronave de serie.

Agenția de stat rusă TASS a relatat că o versiune îmbunătățită și modernizată a Su-57 va începe să fie produsă în serie începând din 2025, iar printre îmbunătățiri se numără încorporarea motorului Izdelie 30, împreună cu modernizarea cockpitului, pentru a unifica producția Su-57 și a Su-75 Checkmate care, alături de același motor, va avea o configurație a cockpitului identică cu cea de pe Felon.

 

Ştiri Recomandate

Cod Galben de recipitații mixte și polei în 4 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri...

Rafila a explicat când se introduce certificatul COVID

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a prezentat...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro