Sunt eficiente vaccinurile aprobate în UE împotriva noilor tulpini?
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Vaccinarea copiilor, pe masa de lucru a Guvernului
Vaccinarea copiilor, pe masa de lucru a Guvernului
Autoritatea de reglementare din Europa (EMA) a declarat zilele trecute că vaccinurile COVID-19 aprobate în Uniunea Europeană oferă protecție împotriva tuturor variantelor de coronavirus, inclusiv Delta, dar a solicitat monitorizarea activă de către producătorii de vaccinuri pentru a rămâne alerta.

”Au existat o serie de variante în ultimele luni și ne așteptăm la mai multe”, a declarat Marco Cavaleri, șeful strategiei de vaccinare a Agenției Europene pentru Medicamente (EMA), în cadrul unui briefing de presă.

"Este foarte important să existe o monitorizare continuă și o supraveghere atentă a performanței tuturor vaccinurilor aprobate împotriva variantelor emergente."

Varianta Delta extrem de transmisibilă a SARS-CoV-2 a fost identificată pentru prima dată în India și a condus la un val de noi infecții în întreaga lume.

Pentru a monitoriza potențialele noi amenințări, producătorii de vaccinuri au expus sângele persoanelor vaccinate pentru a vedea caracteristicile tipice ale variantei de îngrijorare pentru a determina dacă anticorpii neutralizanți înlătură virusul.

COVID-19. Varianta DELTA bagă Israelul în carantină?

În prezent, Uniunea Europeană are autorizate patru vaccinuri COVID-19: cele de la Pfizer și BioNTech, AstraZeneca și Oxford, Moderna și Johnson & Johnson.

EMA a declarat că va continua cu evaluarea datelor vaccinului său CureVac după ce firma germană de biotehnologie a declarat miercuri că serul său a fost eficient doar în proporție de 48%, într-o analiză finală.

Agenția a reiterat, de asemenea, că nu a primit nicio cerere de autorizare a Covishield, versiunea vaccinului AstraZeneca realizată de Indian Serum Institute.

Fricțiunile au apărut între India și Europa în ultimele zile în legătură cu excluderea Covishield din programul pașapoartelor de vaccinare din Uniunea Europeană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel