Supă "economică", așa am găsit în caietul de rețete. Nu este de râs, ci de înțeles că pe vremurile părinților și bunicilor noștri nu se găsea totul la discreție, ca acum, iar mâncarea era oferită cu rația.
INGREDIENTE pentru Supa Economică
- 2 linguri de ulei
- 1 ou
- 200 g de făină
- 1 ceapă mică
- 1 legătură de pătrunjel verde
ETAPE
1. Se ia un ou și se mestecă cu făină și sare, până se obține un aluat tare. Se taie tăiței după dimensiunile preferate și se lasă la uscat cel puțin o oră.
2. Când tăițeii sunt gata, se pune un vas cu apă și o linguriță de sare la fiert.
3. Separat, se taie o ceapă mică și se pune la prăjit.
4. În apa pusă deja la fiert se pune ceapa prăjită, iar după aproximativ 15 minute se adaugă și tăițeii la fiert pentru încă 15 minute.
5. Se adaugă un praf de delicat sau sare, piper și pătrunjel tăiat mărunt.
Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Panna Cotta - rețetă GATA în 5 minute. Ai nevoie de doar 5 ingrediente
Rețeta de cozonac fără frământare este o rețetă simplă, care poate fi făcută chiar și de cei începători în ale „bucătărelii”. Rezultatul este un cozonac de casă bine crescut, pufos și aromat. Rețeta pas cu pas.
Cozonac fără frământare este o rețetă perfectă pentru cei care vor să facă cozonac în casă, însă nu știu sau nu vor să frământe aluatul. Totodată, este o rețetă care poate fi făcută de cei fără prea mare experiență în bucătărie.
Cozonacul este un preparat tradițional nelipsit de pe mesele de Crăciun sau de Paște. În plus, cozonacul pregătit în casă nu are egal și nu se compară deloc cu unul cumpărat.
Ingrediente pentru cozonac fără frământare
Pentru aluat ai nevoie de:
- 500 grame făină albă 000
- 3 gălbenușuri de ou
- 100 grame zahăr
- 100 grame unt topit
- 225 ml lapte
- sare
- coajă de lămâie bio
- 1 pliculeț drojdie uscată
Pentru umplutură ai nevoie de:
- 250-300 grame nucă măcinată
- 150 grame zahăr
- 2 albușuri
- 2 linguri cacao
- 1 ou (pentru uns)
Pentru acest de cozonac fără frământare nu este nevoie de prea multe pregătiri. Sunt câțiva pași de urmat, însă efortul este mult redus dacă ne gândim la varianta clasică. Această tehnică de preparare a aluatului, cu dospire la rece, se folosește la pizza, gogoși sau plăcinte. Dacă este executat corect, aluatul iese pufos și aromat.
Cittește AICI modul de preparare
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...