Surpriza ANAF pentru toate firmele din România. Aveți bani de dat / dovada foto
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Bani
Bani
Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) este un organ de specialitate al administrației publice centrale din România. Un organ de un leu. Un organ la un leu.

„ANAF are misiunea de a asigura resursele pentru cheltuielile publice ale societăţii prin colectarea şi de a administra eficace şi eficientă a impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi a altor sume datorate bugetului general consolidat, precum şi de a îmbunătăţi starea relaţională instituţie – contribuabil, contribuabil – instituţie prin care se răspunde noilor cerinţe ale cetăţeanului în dubla sa ipostază de utilizator şi beneficiar”, scrie ANAF.

Toată această definiție de trei rânduri se rezumă, de fapt, la luat câte un leu, pe lună, firmelor din România. Dar despre ce vorbim aici? Despre o instituție care nu își face treaba. Sau care se află în treabă.

Și dacă vă întrebați ce mai face ANAF în timp ce platformele nu-i merg, SPV-ul abia se mișcă, e-factură se blochează și încasările la buget sunt de tot râsul, avem noi răspunsul. Iar răspunsul este tragicomic.

Își pune oamenii plătiți cu salarii uriașe să mai scoată niște bănuți de la cei care-și plătesc impozitele și taxele... Câte... un leu pe lună. Vă imaginați câte resurse sunt blocate pentru cei 83 lei din lista atașată? 

Citește mai departe AICI 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ce salarii și pensii au eurodeputații

Luna viitoare românii vor merge la  urne pentru a-și...

De ce aurora boreală este pericolul suprem în era electrică

În acest sfârșit de săptămână a avut loc cea mai...

Proiect energetic important în județul Vaslui

Un alt proiect-gigant de producţie a energiei electrice...

Noi schimbări pe WhatsApp. Noutățile momentului

”Un WhatsApp tot timpul împrospătat, simplu și...


pixel