Surpriză! Ce se întâmplă cu salariile demnitarilor în 2020
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Pentru bunăstarea tuturor
Pentru bunăstarea tuturor
Majorarea salariului minim de la 1 ianuarie antrenează o creștere substanțială a salariilor încasate de demnitari. Astfel, șeful statului va primi cu peste 1800 de lei mai mult, în timp ce, pentru premier și pentru cei doi președinți ai Camerelor Parlamentului, plusul va fi de 1.725 de lei.

Fie că au fost aleşi prin votul electoratului, fie că au fost numiţi în funcţii, demnitarii români vor beneficia de salarii brute mai mari începând cu ianuarie 2020, informează Antena3, precizând că indemnizaţiile lor se raportează la salariul minim pe economie, care de la începutul anului ar urma să crească de la 2.080 de lei la 2.230 de lei.

Şi salariile miniştrilor vor creşte de la 21.840 lei la 23.415 lei, în timp ce senatorii şi deputaţii ar urma să încaseze 20.070 lei faţă de 18.720 lei cât primesc acum.

Citește și Cele 3 scenarii de creștere a salariului minim în 2020

De menționat că, la discuțiile purtate recetn de reprezentanții Guvernului cu patronate și sindicate, a fost convenită o variantă de creștere a salariumului minim pe economie de 7,2%. Marți ar urma să aibă loc noi discuții între Guvern, sindicate și patronate pe tema salariului minim, menționează Antena3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel