Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Inspectorul spune că sursa ar fi fermele de animale sălbatice pe care China le-a închis în februarie 2020. În timpul verificărilor din China, spune Daszak, echipa OMS a găsit noi dovezi că aceste ferme de animale sălbatice furnizau animale vânzătorilor din piața Huanan din Wuhan.
Daszak a declarat pentru NPR că răspunsul guvernului a fost un semnal puternic că guvernul chinez a considerat că aceste ferme sunt calea cea mai probabilă pentru un coronavirus provenit de la liliecii din sudul Chinei pentru a ajunge la oameni în Wuhan.
Aceste ferme de animale sălbatice, inclusiv cele din regiunea Yunnan, fac parte dintr-un proiect unic pe care guvernul chinez îl promovează de 20 de ani.
"Ei iau animale exotice, cum ar fi zibete, porci spinoși, pangolini, ratoni și șobolani de bambus, și îi cresc în captivitate", spune Daszak.
Se preconizează că agenția va publica rezultatele anchetei echipei în următoarele două săptămâni.
"China a promovat agricultura faunei sălbatice ca o modalitate de a atenua sărăcia populației rurale", spune Daszak. Fermele au ajutat guvernul să îndeplinească obiective ambițioase de închidere a decalajului rural-urban.
Citește și: Originea COVID-19. Decizie controversată a OMS. Toate ipotezele rămân în picioare
”A avut mare succes”, spune Daszak. „În 2016, aveau 14 milioane de oameni angajați în fermele de animale sălbatice și era o industrie de 70 de miliarde de dolari”.
Apoi, pe 24 februarie 2020, chiar când izbucnise focarul din Wuhan, guvernul chinez a întors spatele acestor ferme.
”Ceea ce a făcut China atunci a fost foarte important”, spune Daszak. ”Au publicat o declarație prin care spuneau că vor opri cultivarea animalelor sălbatice pentru hrană”.
Guvernul a închis fermele. „Au trimis fermieri instrucțiuni despre cum să elimine în siguranță animalele - să le îngroape, să le omoare sau să le ardă - într-un mod care să nu răspândească boala.”
De ce ar face guvernul asta? Pentru că, crede Daszak, aceste ferme ar putea fi locul în care coronavirusul a sărit de la liliac la un alt animal și apoi la oameni.
În primul rând, multe ferme sunt situate în sau în jurul unei provincii din sud, Yunnan, unde virologii au descoperit un virus de liliac care este similar din punct de vedere genetic în proporție de 96% cu SARS-CoV-2. În al doilea rând, fermele cresc animale despre care se știe că poartă coronavirusuri, cum ar fi zibetele și pangolinii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...