Sute de rachete țintite spre Moscova. În cât timp poate fi învinsă Rusia

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Concentrarea de forțe este majoră
Concentrarea de forțe este majoră
Statele Unite au reușit să izoleze Rusia, în special în Europa. În replică, Moscova se străduiește să-și croiască drum spre Est și spre Polul Nord. Totuși, sunt mulți cei care cred că, dacă actuala stare conflictuală va degenera într-un conflict armat, Rusia ar putea fi distrusă în numai câteva ore. Kremlinul nu are, practic scăpare, iar singurul lucru pe care îl poate face este să se concentreze pe trei direcții de dezvoltare. O misiune aproape imposibilă din lipsă de bani.

Numeroși sunt analiștii care nutresc convingerea că, în cazul izbucnirii unui război, Rusia va fi învinsă în doar trei ore. Cât de reală este această supoziție? Destul de reală, având în vedere că numai pe teritoriul european sunt 600 de rachete nucleare și 80 de bombardiere îndreptate spre Rusia și gata în orice clipă să intre în acțiune. Anunțând intrarea în război, Moscova își scrie, practic, condamnarea la moarte, afirmă publicația China.com.

Deteriorarea situației din Orientul Mijlociu a agravat și mai mult divergențele dintre Rusia și SUA în această regiune. Cele două puteri se confruntă și pe alte direcții. Dar armatele ambelor state prezintă puncte nevralgice, motiv pentru care nici una nu îndrăznește să iasă în față, limitându-se la atacuri și amenințări verbale. Când una susține că își poate distruge inamicul de zece ari, cealaltă răspunde că are nevoie de trei ore pentru o victorie categorică.

În momentul de față, SUA se bazează pe forțele militare ale țărilor NATO și pe aliații lor din Europa, Orientul Mijlociu și Orientul Îndepărtat. Treptat, americanii pătrund și își consolidează pozițiile în zona Polului Nord, acționează cu fermitate pe direcția europeană, devenită punct cheie al blocadei antiruse. Pe Bătrânul continent, SUA și-au amplasat unități armate, arme de apărare antirachetă cu rază medie de acțiune și mjloace de atac aerian, precum și 600 de focoase nucleare, inclusiv bombe nucleare. Mai trebuie puse la socoteală submarinele nucleare, portavioanele și multele nave de suprafață ale Statelor Unite care înconjoară, practic, continentul european.

Citește și Rușii și-au amintit de ”apocalipsa nucleară”.Ce au făcut FOTO

Ce face, în acest timp, Rusia? Se laudă cu forța ei militară. Și modernizează rachete vechi, mai cârpește câte un submarin și construiește prea puțin armament nou. Că este așa o demonstrează parcurile avioanelor de luptă, unde grosul încă îl constituie bombardierele Tu-160 și Tu-95 alături de variantele lor cosmetizate, dar care, și așa, sub mult sub nivelul aparatelor moderne dezvoltate de SUA și nu numai. În aceste condiții, dacă nu vrea să fie distrusă în trei ore, Rusia trebuie să se concentreze pe trei direcții: sisteme de apărare antiaeriană, capacitatea de a lansa o ripostă nucleară și dezvoltarea de noi bombardiere strategice, concluzionează China.com.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Cu mâna întinsă / FOTO: Wikipedia

pixel