Tancurile chinezești au băgat spaina în militarii indieni
Autor: Simona Haiduc | 06 sep, 22:04
Fiecare cu jucăriile lui
Fiecare cu jucăriile lui
Tancurile chineze VT-4, aflate în dotarea Pakistanului, pot deveni o amenințare pentru tacurile rusești T-90, cu care sunt echipate forțele armate ale Indiei, susține publicția Military Watch.

Explicându-se, autorul articolului afirmă că armele ce formează echipamentul de luptă al vehiculelor chineze pot lupta cu succes cu tancurile rusești. Mai exact, le fac praf pe acestea din urmă. 

În aprilie anul trecut, mass-media chineze au anunțat cu Beijingul a furnizat Pakistanului tancuri VT-4. Potrivit estimărilor, într-o primă fază, Islamabad va  va primi aproximativ o sută de tancuri produse de compania Norinco. 

Jurnaliștii de la Military Watch subliniază că flota de tancuri a Pakistanului este formată în totalitate din mașini de fabricație chineză. VT-4 se va alătura tancurilor Al-Khalid, un fel de copie a tancului rusesc T-72, precum și tancurilor Al-Zarrar, dezvoltat pe baza mașinii sovietice T-54A. Pakistanul poate comanda cel puțin trei sute de VT-4, scrie The Military Watch.

VT-4 va fi cel mai eficient tanc al Pakistanului. Vehiculul a primit un sistem de protecție activă și un motor diesel cu o capacitate de 1300 de cai putere. În privința arsenalului, publicația menționată scrie că obuzele chinezești „sunt considerate printre cele mai puternice din lume”, transformând permite tancurilor pakistaneze într-o amenințare reală pentru tancurile "indiene T-90S și, eventual, chiar și pentru T-90MS".

G Ad:

Între timp, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, s-a declarat îngrijorat de construirea unor noi silozuri pentru rachete de către China, ceea ce ar putea accelera semnificativ capacităţile nucleare ale statului asiatic..

Citește și Arme din timpul Războiului rece. Ceva mai trăsnit, greu de imaginat

China şi-a extins rapid arsenalul său nuclear, cu un număr suplimentar de focoase şi un sistem de livrare mai sofisticat, într-o manieră netransparentă, a spus Stoltenberg. ''Ca putere globală, China are responsabilităţi globale în privinţa controlului armelor'', a adăugat primul om din NATO într-un mesaj adresat Chinei, care până acum a refuzat să se angajeze într-un dialog pe acest subiect.

La finalul lunii iulie, Federaţia oamenilor de ştiinţă americani (FAS) a publicat un nou studiu. Cu ajutorul imaginilor din satelit, FAS a descoperit o zonă întinsă la Hami, în regiunea Xinjiang din nord-vestul Chinei, unde sunt în construcţie silozuri pentru rachete nucleare.

Cu numai câteva săptămâni înainte, cotidianul The Washington Post a relatat despre o nouă instalaţie pentru stocarea sau lansarea de rachete în provincia Gansu.

În total, ar putea exista peste 200 de noi silozuri pentru rachete, potrivit estimărilor FAS. China are în jur de 350 de focoase nucleare, iar SUA şi Rusia câte 4.000, adaugă FAS. 

Ştiri Recomandate

Metrorex ia MĂSURI pentru prevenirea răspândirii COVID-19

Metrorex va implementa măsuri pentru prevenirea...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro