Țara care aruncă milioane de doze de vaccinuri Pfizer
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Decizie dezastruoasă a Japoniei
Decizie dezastruoasă a Japoniei
Japonia a rezervat 144 de milioane de doze de vaccin Pfizer, dar nu are suficiente seringi care pot extrage șase doze din fiecare flacon, relatează The Guardian.

Seringile standard utilizate în Japonia nu pot extrage a șasea și ultima doză din fiecare flacon, potrivit ministrului sănătății, Norihisa Tamura.

Japonia a rezervat 144 de milioane de doze de vaccin Pfizer - suficiente pentru 72 de milioane de oameni - presupunând că fiecare flacon conține șase doze.

Dar lipsa seringilor cu „spațiu mort” redus va forța personalul medical să utilizeze seringi standard care sunt capabile să extragă doar cinci doze dintr-un flacom, pentru 60 de milioane oameni.

"Seringile folosite în Japonia pot extrage doar cinci doze", a spus Tamura, potrivit agenției de știri Kyodo. „Vom folosi toate seringile pe care le avem și care pot extrage șase doze, dar, desigur, nu va fi suficient.”

Guvernul solicită producătorilor de echipamente medicale să crească producția de seringi specializate.

Eradicarea Covid-19? Experți: Nu vaccinurile sunt soluția

Japonia nu este singură țară cu această problemă. Statele Unite și țările Uniunii Europene au raportat, de asemenea, un deficit de seringi pentru șase doze, ceea ce înseamnă că există o concurență puternică pentru aprovizionare.

Un oficial japonez al ministerului sănătății a declarat pentru Jiji Press: „Când s-a încheiat contractul, nu eram absolut siguri că un flacon ar putea fi folosit pentru șase doze. Nu putem nega că ne-am mișcat încet pentru a confirma acest lucru ".

Când Japonia își va începe programul de imunizare anti-Covid la jumătatea lunii februarie - cu câteva luni mai târziu decât multe alte economii dezvoltate - lucrătorii din domeniul sănătății care administrează vaccinul nu vor mai avea de ales decât să arunce a șasea și ultima doză.

Japonia va începe prin inocularea a 10.000 până la 20.000 de lucrători medicali din prima linie, a căror stare va fi atent monitorizată pentru orice efect secundar, urmată de alți 3,7 milioane de lucrători medicali de la jumătatea lunii martie.

Se preconizează că vaccinarea a 36 de milioane de persoane cu vârsta de peste 65 de ani va începe la începutul lunii aprilie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

De ce americanii vor să interzică TikTok

TikTok și proprietarul rețelei de socializare,...

Porturile belgiene, invadate de mașini electrice chinezești

Consecință a volumului impresionant de producție al...

Bijuterii: Richemont achiziționează grupul italian Vhernier

Gigantul elvețian Richemont, proprietar printre altele...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel