Țara care se mută în Metaverse din cauza schimbărilor climatice
Autor: Antonia Popescu | 24 noi 2022, 13:33
Țara care se mută în Metaverse din cauza schimbărilor climatice / Captura Youtube
Țara care se mută în Metaverse din cauza schimbărilor climatice / Captura Youtube
Tuvalu, o țară insulară din Pacific, este de mult timp o cauză celebră pentru riscurile schimbărilor climatice.

Situat aproape la jumătatea distanței dintre Australia și Hawaii, arhipelagul format din nouă insule, în care locuiesc 12.000 de locuitori, este amenințat în mod activ de creșterea nivelului mării.

Până la 40% din capitala sa este sub apă la maree înaltă și, potrivit celor mai dure estimări de până acum, se preconizează că întreaga națiune din Pacific va fi complet sub apă până la sfârșitul secolului.

Simon Kofe, ministrul de externe al Tuvalu, a anunțat acum planul acesteia de a deveni prima națiune digitalizată din metavers, un tărâm online care folosește realitatea augmentată și virtuală pentru a ajuta utilizatorii să interacționeze.

Anul trecut, Kofe i-a îndemnat pe liderii mondiali să "ia măsuri îndrăznețe și alternative astăzi pentru a asigura viitorul" la summitul COP26 privind clima, în timp ce stătea în mare până la genunchi pentru a ilustra modul în care Tuvalu se află în prima linie a schimbărilor climatice.

Ministrul a explicat că țara a trebuit să ia lucrurile în propriile mâini - ceea ce include crearea unei versiuni virtuale a țării în metavers - deoarece mesajul său de la summitul de anul trecut nu a fost luat în seamă de lume.

Insulele ca aceasta nu vor supraviețui

"De la COP26, lumea nu a acționat, așa că noi, în Pacific, a trebuit să acționăm. A trebuit să ne luăm propriile măsuri de precauție cu un proiect Future Now. Pe măsură ce pământul nostru dispare, nu avem de ales decât să devenim prima națiune digitală din lume", a declarat el, adresându-se săptămâna trecută la COP27 de pe geamănul digital al insulei reale Te Afualiku.

Te Afualiku, a spus el, va fi probabil unul dintre primele locuri din Tuvalu care va fi scufundat de creșterea nivelului mării.

Videoclipul se încheie cu o simulare a insulei în metavers, sugerând cum ar arăta copia virtuală a țării.

"Pământul nostru, oceanul nostru, cultura noastră, sunt cele mai prețioase bunuri ale poporului nostru. Și pentru a le păstra în siguranță, indiferent de ce se întâmplă în lumea fizică, le vom muta în cloud", a spus el.

"Insulele ca aceasta nu vor supraviețui creșterii rapide a temperaturii, creșterii nivelului mării și secetei. Așa că le vom recrea virtual. Bucată cu bucată, ne vom păstra țara, vom oferi consolare oamenilor noștri și le vom reaminti copiilor și nepoților noștri ce a fost odată casa noastră".

Kofe a avertizat că ar putea fi inevitabil ca și alte țări să se alăture metaversului pe măsură ce teritoriile lor dispar.

"Trebuie să începem să facem acest lucru [să luăm măsuri] încă de astăzi. În caz contrar, într-o viață, Tuvalu va exista doar aici", a spus el.

Tuvalu va fi prima țară care se va replica în metavers. Orașul Seul și națiunea insulară Barbados îi urmează exemplul. Anul trecut, ambele au declarat că vor intra în metavers pentru a oferi servicii administrative și, respectiv, consulare, potrivit Euronews.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Seulul a lansat primul său autobuz fără şofer

Seulul a lansat vineri prima sa linie de autobuz...

Polonia comandă două nave de spionaj de la Saab

Producătorul suedez de armament Saab a anunțat vineri un...

Deficitul bugetar a urcat la 3,37% din PIB, după 10 luni

Deficitul bugetului general consolidat a urcat la 3,37%...

BMW îşi dublează investiţiile în Ungaria. Suma este uriașă

Constructorul auto german BMW AG a decis să îşi dubleze...

Tesla recheamă zeci de mii de autoturisme

Tesla recheamă în service aproape 81.000 de mașini...

Jaguar Land Rover reduce producția în Marea Britanie

Jaguar Land Rover va reduce producția de vehicule în...

OUG pentru angajări la stat și salarii majorate cu 50 %

Guvernanții își majorează lefurile cu 50% din salariul...

Compensarea muncii suplimentare în zilele de sărbători

Codul muncii stabilește că muncă suplimentară se...

Indicele ROBOR la trei luni a scăzut la 7,85% pe an

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se...

Crossuri externe