Țara care tratează COVID-19 cu o rădăcină otrăvitoare VIDEO
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Rădăcini de aconit
Rădăcini de aconit
Kârgâzstanul se confruntă cu un nou val de îmbolnăviri cu COVID-19, în ciuda avertismentelor lansate de OMS privind măsurile de siguranță care trebuie impuse.

Alimkadyr Beishenaliyev, ministrul Sănătății din această țară, susține însă că are soluția împotriva acestei boli. Remediul pe care oficialii kârgâzi o propun este rădăcina otrăvitoare a unei plante. Ministrul Sănătății spune că anul trecut ar fi vindecat mii de deținuți, anul trecut, când executa o pedeapsă.

Oficialul a făcut chiar o demonstație în fața jurnaliștilor în timpul unei conferințe de presă înghițind o soluție care conținea extract din rădăcină de aconit.

"Nu face niciun rău pentru sănătate", a spus Beishenaliyev după ce a înghițit poțiunea.

"Trebuie să-l bei fierbinte și în două sau trei zile rezultatul pozitiv al testului PCR dispare și persoana devine imediat mai bună", a afirmat Alimkadyr Beishenaliyev.

Rădăcina de aconit este utilizată în medicina tradițională, chiar dacă este considerată foarte toxică.

Autoritățile au declarat că începe un al treilea val de cazuri Covid-19 în țara cu 6,5 milioane de locuitori din din Asia Centrală, care a suferit anul trecut o vară dificilă, deoarece numărul îmbolnăvirilor a copleșit spitalele.

Înaintea conferinței de presă președintele Sadyr Japarov publicat pe Facebook un videoclip care părea să arate cum este îmbuteliat remediul,  de către o echipă de bărbați care nu purtau echipament de protecție, notează AFP.

Alimkadyr Beishenaliyev, ministrul Sănătății din Kârgâstan

Eticheta de pe sticle numește băutura eficientă "împotriva coronavirusului și cancerului de stomac", dar a avertizează că soluției trebuie încălzită înainte de a fi ingerată, altfel aceasta ar putea duce la deces.

Organizația Mondială a Sănătății a criticat joi decizia de a promova acest remediu.

„Un medicament care nu a trecut prin studii clinice nu poate fi înregistrat și recomandat pentru utilizare pe scară largă de către populație”, spune OMS.

Beishenaliyev a susținut că Japarov a tratat cu succes „mii de deținuți” folosind soluția înainte de a fi eliberat din închisoare de către protestatari și catapultat la putere în timpul unei crize politice de anul trecut.

Japarov nu este primul lider care pretinde că se află în posesia unui remediu pe bază de plante pentru tratarea cazurilor de COVID-19.

În Turkmenistan, o altă țară din Asia Centrală, liderul Gurbanguly Berdymukhamedov a proslăvit rădăcina de lemn dulce ca pe un remediu împotriva COVID-19, o boală despre care insistă să afirme că încă nu i-a atins țara.

Președintele Madagascarului, Andry Rajoelina, a promovat și acesta o infuzie preparată local, bazată pe o plantă anti-malarică artemisia, pentru a combate virusul.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel