Țara, unde producătorii de ceai nu vor salarii mai mari. De ce

Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Pe o plantație de ceai / FOTO: Freepik
Pe o plantație de ceai / FOTO: Freepik
Și pentru că nu vor au criticat deciziile adaptate de guvernanți în acest sens. Cum au explicat producătorii de ceai atitudinea lor, în condițiile în care aproape peste tot în lume oamenii cer salarii mai mari. 

Producătorii de ceai din Sri Lanka au criticat vehement un ordin guvernamental care impune majorarea salariilor cu 70%, avertizând că această măsură va face ceaiul lor necompetitiv pe piața globală și va reduce câștigurile în dolari esențiale pentru redresarea financiară a insulei, informează Reuters.

Industria ceaiului din Sri Lanka, evaluată la 1,3 miliarde de dolari, este renumită pentru mărci de prestigiu precum Ceylon Tea și numără 615.000 de angajați. Insula exportă anual aproximativ 95% din cele 250 de milioane de kilograme de ceai produse.

Recentul ordin guvernamental stipulează că salariile muncitorilor trebuie să crească la 1.700 de rupi (5,66 dolari) pe zi, de la 1.000 de rupi în prezent, ceea ce, potrivit reprezentanților industriei, va majora costurile de producție cu 45%.

„Aceasta este o măsură nesustenabilă și incorectă. Decizia a fost luată fără o consultare adecvată și va conduce la scăderea calității ceaiului din Sri Lanka. Rivalii noștri, India și Kenya, au prețuri mai mici și productivitate mai mare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Asociației Cultivatorilor de Ceai Ceylon (PAoC).

La sfârșitul săptămânii trecute, Ministerul Muncii din Sri Lanka a anunțat că industria ceaiului trebuie să aplice noile salarii începând de luna viitoare, avertizând că firmele care nu respectă decizia riscă să fie preluate de guvern.

În replică, Asociația Cultivatorilor de Ceai Ceylon (PAoC) a afirmat că implementarea majorării salariale va adăuga 35 de miliarde de rupi la costurile plantațiilor de ceai.

Plantațiile de ceai și sindicatele muncitorilor au negociat timp de mai multe luni majorarea salariilor, care, potrivit sindicatelor, este vitală întrucât criza financiară din Sri Lanka a aruncat aproximativ un sfert din populație în sărăcie în 2023.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Banca Centrală Europeană
Conducte de gaze / Foto: Freepik
Freepik.com
Foto: Freepik.com
Kristalina Georgieva / Foto: FMI
Donald Trump
Vama Giurgiu
Transgaz
Boeing
Foto: Freepik.com
Panouri fotovoltaice
Google
Bursa de Valori București
Oameni pe stradă / Foto: DCBusiness
Știrile dimineții / Foto: Freepik
Cresc SALARIILE și PENSIILE speciale ale magistraților
UE are nevoie de forță de muncă
BCE
Casă de schimb valutar / Foto: Oana Pavelescu

Furnizorii de energie, luați la control de ANPC

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor...

Termocentrala
Dolari și euro
Lingouri de aur / FOTO: Freepik
WhatsApp / FOTO: Freepik
Ghișeu
Persoană în scaun cu rotile / Foto: Freepik
Fidelis
În magazin / FOTO: Freepik

Programul magazinelor de Paște

 Magazinele marilor lanţuri de retail din România vor fi închise în prima zi...

Bill Gates / Foto: World Economic Forum / Flickr

Bill Gates dezvăluie ce moștenire vor primi copiii lui

Bill Gates a confirmat, încă o dată, că nu va lăsa...

Foto cu caracter ilustrativ: Freepik.com

pixel