Salariile și pensiile vor crește și anul viitor. Cine promite asta
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu
În contextul discuțiilor legate de eventualitatea înghețării salariilor în 2019, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a dat asigurări că salariile și pensiile vor crește și anul viitor. 

Salariile şi pensiile vor creşte şi anul viitor, dar în condiţiile în care există creştere economică, spus Tăriceanu la un post de televiziune.

"Această ştire (n.r. - blocarea salariilor getarilor anul viitor) nu are niciun fel de bază. La anul, salariile şi pensiile vor creşte. Aceste creşteri vor trebui să fie bazate pe rezultatele economice. Am discutat cu ministrul Teodorovici şi preocuparea noastră este axată pe două direcţii: atâta vreme cât există creştere economică şi performanţa economiei româneşti este una foarte bună şi anul trecut, şi anul acesta, această creştere economică trebuie să se transfere şi în ceea ce înseamnă puterea de cumpărare, fie că vorbim de salariaţi sau de pensionari. Salariile şi pensiile vor creşte în continuare. Cât va creşte, mi-e greu să vă spun, nu am luat încă o decizie în acest sens", a susţinut Tăriceanu.

În context, el a făcut referire la faptul că în programul de guvernare există nişte obiective care trebuie să se bazeze pe realităţi economice.

"Avem un program de guvernare, nişte obiective pe care ni le-am asumat, aceste obiective trebuie să se bazeze pe realităţi economice. Dacă realităţile economice se vor confirma - creştere economică bună anul acesta - la anul vom putea să ne permitem o serie de majorări de salarii şi de pensii", a conchis Tăriceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel