UE are vești proaste pentru China. Producătorii de autoturisme, taxați suplimentar

Autor: Matei Ion
Data publicării:
Mașini / sursa foto: Freepik.com
Mașini / sursa foto: Freepik.com
Comisia Europeană a notificat miercuri producătorii de automobile că va aplica taxe suplimentare de până la 38,1% pentru vehiculele electrice importate din China începând de luna viitoare, o măsură care ar putea atrage posibile represalii din partea Chinei, scrie Reuters.

La mai puțin de o lună după ce Washingtonul a cvadruplat taxele pentru vehiculele electrice chinezești la 100%, Bruxelles-ul a declarat că va stabili tarife de 17,4% pentru BYD, 20% pentru Geely și 38,1% pentru SAIC din cauza a ceea ce s-a spus că sunt subvenții excesive.

Ministerul Comerțului din China a declarat că va monitoriza îndeaproape evoluția situației și va lua în mod hotărât toate măsurile necesare pentru a proteja drepturile legitime ale companiilor chineze.

Taxele provizorii ale UE urmează să se aplice până la 4 iulie, iar ancheta antisubvenții va continua până la 2 noiembrie, când s-ar putea aplica taxele definitive, de obicei pentru cinci ani.

Comisia a anunțat că va aplica rate de 21% pentru companiile care se consideră că au cooperat în cadrul anchetei și de 38,1% pentru cele care nu au cooperat.

Noile tarife se vor adăuga la tariful UE existent de 10%. Producătorii occidentali, precum Tesla  și BMW exportă mașini din China în Europa, dar au fost considerați companii cooperante.

Margaritis Schinas, un vicepreședinte al Comisiei, a declarat într-o conferință de presă că mașinile construite în China beneficiau de niveluri inechitabile de subvenții, amenințând producătorii din UE.

„Pe această bază, Comisia a luat legătura cu autoritățile chineze pentru a discuta aceste constatări și pentru a explora posibilele modalități de rezolvare a problemelor identificate”, a declarat acesta într-o conferință de presă.

Tarifele orientative sunt peste așteptările analiștilor, care estimau între 10% și 25% pentru vehiculele electrice chinezești.

Măsura vine în contextul în care producătorii auto europeni sunt puși la încercare de un aflux de EV-uri cu costuri mai mici de la rivalii chinezi.

China a reproșat UE în legătură cu ancheta antisubvenții, a îndemnat la cooperare și a făcut lobby în diferite țări UE, dar nu a explicat pe deplin care ar fi răspunsul său la tarife.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Sebastian Burduja
La birou / FOTO: Freepik

UE vs SUA: Ce nu au reușit europenii în ultimii 50 de ani

În raportul său despre competitivitatea europeană,...

Lingouri de aur / FOTO: Unsplash
Inginer / FOTO: Freepik
Casa Albă / Foto: Freepik

SUA pregătesc o nouă lovitură pentru China

Statele Unite urmează să implementeze noi reglementări...

La fermă / FOTO: Freepik

Vești bune de la APIA pentru mai mult de 400.000 de fermieri

Suma totală autorizată depășește 172,86 milioane de...

Se caută firmă / FOTO: Freepik
Petrol / sursa: Freepik.com
Bancnote / Foto: Oana Pavelescu
Tendințele noi în moda office
Recoltarea strugurilor dintr-o podgorie
Ceasuri / Foto: Emran Kassim / Flickr

Exporturile de ceasuri elvețiene s-au prăbușit în septembrie

Exporturile de ceasuri elvețiene înregistrează cea mai...

Tineri / Foto: Freepik
Platformă
Urmează unele modificări fiscale / Foto: Freepik
Bancă / Foto: Freepik
Știrile dimineții / Foto: Freepik
Gabriel Biriș / sursa: Facebook
Foto: pexels.com
Eximbank
Cosmin Marinescu
Instalație de gaze
Wizz Air

Avion Wizz Air, aterizare de urgenţă pe aeroportul Otopeni

O aeronavă Wizz Air cu 228 de pasageri la bord a...

Foto: Pexels.com

pixel