Taxi electric aerian, testat cu succes. Cum arată VIDEO
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Constructorii sunt foarte mândri de realizarea lor
Constructorii sunt foarte mândri de realizarea lor
Taxiul aerian Lilium Jet este conceput pentru patru pasageri și pilot, viteza lui maximă ajungând la 300 kilometri pe oră. Compania producătoare afirmă că aparatul lor este capabil să efectueze zboruri mult mai lungi decât cele ale concurenței. 

Start-up-ul Lilium a efectuat primele teste, un exament trecut cu succes. Lilium Jet, un avion de cinci locuri s-a comportat ireproșabil, spre marea bucurie a firmei germane. Raza de depasare a avionului electric fără pilot este de 300 de kilometri. Taxiul aerian este echipat cu 46 de motoare electrice, ceea ce permite aparatulului să aterizeze și să decoleze pe verticală.

Etapa următoare a testelor prevede trecerea de la decolare verticală la zbor pe orizontală. Dacă lucrurile vor evolua conform așteptărilor, compania germană speră ca până în 2025 să lanseze asemenea mijloace de transport pe piața europeană. Înainte, trebuie firma trebuie să demonstreze că avionul lor poate oferi o siguranță sporită pasagerilor.

Citește și Taxiul zburător fără pilot de la Airbus. Cum arată VIDEO

Merită amintit că, la jumătatea lunii martie, grupul Airbus a prezentat prototipul unui aerotaxi fără pilot, CityAirbus, aparat prevăzut cu patru locuri și care funcționează tot pe bază de electricitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel