Taximetriștii, din nou în stradă
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Taximetriști protesterază / Foto arhivă: Octav Ganea / Inquam Photos
Taximetriști protesterază / Foto arhivă: Octav Ganea / Inquam Photos
Taximetriștii sunt din nou în stradă la protest, unii dintre aceștia fiind în greva foamei.

Aproximativ 100 de taximetriști membri ai Asociației Naționale a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPOTRT) au continuat astăzi protestele în Piața Constituției, revendicând modificarea Ordonanței de Urgență nr. 49 din 2019, transformată în Legea 204. Aceștia susțin că această lege discreditează taximetria și avantajează companiile de ride-sharing.

Președintele ANPOTRT, Remus Nedelcu, a declarat pentru AGERPRES că 100 de mașini participante la protest și-au adăugat vocile nemulțumirii față de legislația actuală, care, conform lor, favorizează concurența neloială din partea serviciilor de ride-sharing.

În prezent, 32 de persoane din rândul taximetriștilor se află în greva foamei, iar protestul este programat să continue zilnic până când Guvernul va primi reprezentanții taximetriștilor și va purta discuții serioase despre modificarea OUG/49.

Citește și: 3.000 de autorizații de taxi, neatribuite în Capitală

"Continuăm greva foamei și așteptăm colegii din țară să vină cât mai mulți. Vom continua în fiecare zi până când Guvernul ne va primi și va sta la discuție despre acest OUG/49 care nu numai că face o nedreptate și concurență neloială în taximetrie, dar și acceptă ca aproximativ 40-50 de milioane de euro să iasă lunar din țară neimpozitați", a subliniat Remus Nedelcu.

Taximetriștii au inițiat protestul și greva foamei în contextul în care reprezentanții Guvernului au cerut o lună de timp pentru a analiza modificarea legislativă solicitată de aceștia. În absența unei soluții favorabile, taximetriștii avertizează că întregul sector de taximetrie din țară ar putea intra în colaps, afectând financiar numeroase persoane și familiile acestora.

Protestul, planificat inițial pentru data de 4 martie și perioada 8-10 martie 2024, are ca scop atragerea atenției Guvernului României cu privire la multiplele solicitări depuse în ultimele șapte luni pentru modificarea Legii 204/2019 (OG 49/2019), care reglementează transportul alternativ în țară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel