Telecom Italia şi Vodafone vor vinde acţiuni. Ce se întâmplă cu turnurile de telefonie
Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Această ofertă evaluează Vodafone Egypt la 4,35 miliarde de dolari
Această ofertă evaluează Vodafone Egypt la 4,35 miliarde de dolari
Telecom Italia (TIM) şi Vodafone vor demara în următoarele zile vânzarea unei participaţii la divizia lor italiană de turnuri de telefonie, după ce au ales consilierii pentru această tranzacţie, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

În iulie, cele două companii au ajuns la un acord privind fuzionarea activelor lor italiene din domeniul telefoniei mobile, ce vor fi gestionate de INWIT - divizia de turnuri de telefonie a Telecom Italia. În prezent, Telecom Italia deţine 60% din INWIT. Telecom Italia şi Vodafone încă aşteaptă aprobarea Comisiei Europene pentru acest acord, iar fuziunea ar urma să se finalizeze în primul semestru din 2020.

Vodafone modifică dimensiunile SIM-urilor

După finalizarea acordului, Vodafone şi Telecom Italia vor deţine fiecare 37,5% din compania INWIT lărgită, dar au stabilit că îşi pot reduce de comun acord participaţiile respective la minimum 25%. Vodafone a selectat UBS, în timp ce Telecom Italia a ales Banca IMI, Goldman Sachs şi Bank of America Merrill Lynch pentru vânzarea unei participaţii la divizia lor italiană de turnuri de telefonie, au precizat sursele. Reprezentanţii băncilor, ai Telecom Italia şi ai Vodafone nu au dorit să comenteze informaţia.

Mai multe companii de telecomunicaţii din Europa iau în considerare vânzarea reţelelor lor mobile terestre, ţinând cont de interesul crescut al fondurilor de infrastructură pentru acest tip de active. De asemenea, presa franceză anunţa recent că Orange ar fi mandatat banca americană JPMorgan să se ocupă de o posibilă vânzare 'monumentală' a unei părţi din infrastructura de reţea a operatorului francez.

Directorul general al Vodafone, Nick Read, a semnalat că este deschis la ideea de a încheia parteneriate în domeniul turnurilor de telefonie mobilă, în condiţiile în care este presat de investitori să găsească un echilibru între costul achiziţiilor, inclusiv tranzacţia de 18,4 miliarde euro pentru unele din activele Liberty Global Plc din Europa, angajamentele pentru majorarea dividendelor şi a sumelor pentru creştere organică.

Anul acesta, acţiunile Vodafone au urcat cu 11%, investitorii salutând planurile lui Read de a colabora mai mult cu rivalii în domeniul infrastructurii, pentru reducerea costurilor. Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, care oferă o gamă de servicii ce includ voce, mesaje, date şi comunicaţii fixe. Vodafone Group are divizii în 26 de ţări, 49 de reţele mobile partenere şi operaţiuni de broadband fix în 17 ţări. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel