Telefoane cu ecran pliabil. Ba sunt, ba nu sunt
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Huawei promite că va lansa totuși telefonul în această toamnă
Huawei promite că va lansa totuși telefonul în această toamnă
Lansarea pe piață a primelor telefoane cu ecran flexibil Huawei Mate X pare să fi fost amânată dar compania chineză insistă că dispozitivele vor fi disponibile între lunile septembrie și noiembrie 2019, potrivit platformei techradar.

Compania chineză a dat asigurări că va lansa noul dispozitiv, Huawei Mate X până la sfârșitul anului. Și compania concurentă, coreenii de la Samsung, au amânat de mai multe ori lansarea pe piață a propriului dispozitiv flexibil, Galaxy Fold, după ce au fost raportate defecțiuni de hardware în timpul probelor.

La scurt timp după ce a început să circule vestea amânării lansării noului dispozitiv în magazine, Huawei a ținut să ”confirme că Mate X este în continuare programat să fie lansat între septembrie și noiembrie 2019”.

Cei de la Huawei încearcă astfel să rămână în cursa cu cei de la Samsung care au anunțat că dispozitivul lor va fi în magazine în luna septembrie.

Potrivit informațiilor obținute de la Huawei, printre îmbunătățirile încercate și abandonate de chinezi se numără înlocuirea carcasei de oțel cu una de aluminiu pentru a obține o scădere a greutății cu 20 de grame ca și posibilitatea de a adăuga ecrane suplimentare care să se desfacă din partea de jos a telefonului. În stadiul actual, ecranul este acoperit cu material plastic, sticla fiind un material care nu s-a dovedit prea ușor pliabil, spun cei de la Tech Radar.

Prețurile primelor telefoane cu ecran pliabil vor fi undeva în jurul sumei de 2.000 de dolari, arată presa de specialitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

FMI cere Germaniei să cheltuiască mai mult

În schimb, Franța și Italia au fost îndemnate să fie mai...

Bitcoin a efectuat a patra sa înjumătățire

Bitcoin și-a finalizat vineri "înjumătățirea", un...

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...


pixel