Telekom Italia își vinde participația pe care o are cu Vodafone
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Telekom
Telekom
Telecom Italia (TIM) intenţionează să vândă către fondurile de infrastructură o parte din participaţia pe care o deţine la compania pe care a creat-o în Italia cu grupul britanic Vodafone, a anunţat joi directorul general al firmei italiene, Luigi Gubitosi, transmit Reuters

În iulie, cele două companii au ajuns la un acord privind fuzionarea activelor lor italiene din domeniul telefoniei mobile, care vor fi gestionate de INWIT - divizia de turnuri de telefonie a Telecom Italia. În prezent, Telecom Italia deţine 60% din INWIT.

Şeful INWIT declara săptămâna trecută că încă aşteaptă aprobarea Comisiei Europene pentru acordul dintre Vodafone şi Telecom Italia, iar fuziunea ar urma să se finalizeze în primul semestru din 2020.

După finalizarea acordului, Vodafone şi Telecom Italia vor deţine fiecare 37,5% din compania INWIT lărgită, dar au stabilit că îşi pot reduce de comun acord participaţiile respective la minimum 25%.

"Am vrea să vindem o participaţie către fondurile de infrastructură", a afirmat Luigi Gubitosi, la conferinţa din domeniul telecomunicaţiilor care se desfăşoară la Barcelona.

Din cauza profiturilor scăzute în prezent de pe pieţele de obligaţiuni, "există o gamă largă de investiţii alternative, astfel încât fondurile de infrastructură dispun de mulţi bani", a explicat şeful TIM.

Ce spun oficialii români despre o eventuală preluare a Telekom de către Orange

Directorul general al Vodafone, Nick Read, a semnalat că este deschis la ideea de a încheia parteneriate în domeniul turnurilor de telefonie mobilă, în condiţiile în care este presat de investitori să găsească un echilibru între costul achiziţiilor, inclusiv tranzacţia de 18,4 miliarde euro pentru unele din activele Liberty Global Plc din Europa, angajamentele pentru majorarea dividendelor şi a sumelor pentru creştere organică.

Anul acesta, acţiunile Vodafone au urcat cu 11%, investitorii salutând planurile lui Read de a colabora mai mult cu rivalii în domeniul infrastructurii, pentru reducerea costurilor.

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, care oferă o gamă de servicii ce includ voce, mesaje, date şi comunicaţii fixe. Vodafone Group are divizii în 26 de ţări, 49 de reţele mobile partenere şi operaţiuni de broadband fix în 17 ţări. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Banca Centrală a Greciei, pesimistă cu privire la anul 2024

Banca Greciei a înrăutăţit estimările privind anul în...

România va avea cea mai modernă fabrică de pulberi din UE

Premierul Marcel Ciolacu a dezvăluit duminică seara...

Sprijin financiar uriaș al Băncii Mondiale pentru Egipt

Egiptul se confruntă cu o criză de valută și cu deficite...

Reclamele vor fi interzise în anumite spații publice

În curând se va interzice montarea reclamelor pe anumite...

România, ”campioana europeană” la inflație

Datele publicate de Eurostat indică o scădere a ratei...

Un altfel de Santoniri. Există o varianta și mai scumpă

Pentru turiștii în căutare de o experiență unică, o nouă...

Sotheby’s sparge tiparele! Licitație de ceasuri ... atipice

Pe 11 aprilie, Sotheby's sparge tiparele oferind spre...

Companiile de ridesharing își pierd privilegiile

Guvernul României urmează să impună aceleași cerințe pe...

Ce este ClimateGPT și la ce servește

Înființat de o organizație care pune în aplicare...

Băncile centrale mondiale, sub lumina tuturor reflectoarelor

Nimic surprinzător, de fapt, având în vedere programul...


pixel