”Sărăcia este atestată statistic”. Mircea Coșea: Noul președinte trebuie să fie sincer
Deficitul bugetar pune presiune...
„Nu, proiect de rectificare nu se putea face, pentru că a fost moțiunea și noi am rămas implicit fără această putere de a legifera. Calcule făcute și un proiect de buget a fost lăsat colegului meu, Cîțu, la Finanțe, cu un deficit de 2,82%. Aștept să prezinte public Guvernul Orban proiectul de buget pentru a compara datele din aceste două proiecte. Ce am lăsat noi, cu ce propun dânșii a se merge în Parlament pentru o discuție și desigur un vot în Parlament”, a afirmat Eugen Teodorovici, sâmbătă la Antena 3, întrebat dacă a lăsat un proiect de rectificare bugetară înainte de a pleca de la MFP.
Teodorovici despre SALARII și PENSII: Pot spune foarte clar că actualul Guvern minte
El a vorbit despre faptul că PNL a prezentat deficitul mai mare decât cel real, iar guvernarea PSD planificase pe acest an un deficit de 2,76%.
„Deficitul mai mare decât ar fi real. Noi am planificat pentru anul acesta un deficit de 2,76%. Cred că nimeni nu își poate închipui că noi singuri, eu ministru de Finanțe, proiectam un buget pentru noi, partid de guvernământ, PSD, cu un deficit care să sară de 3%. În cel mai rău caz s-ar fi închis acolo undeva în marja lui 3% și noi am fi putut uza de acea clauză europeană de investiții care spune că dacă depășești până la 0,5 cei 2%, atunci Comisia îți consideră această depășire ca fiind, ca să zic așa, în marja permisă. Noi am discutat și anii trecuți despre această posibilă clauză care merge până la 0,5”, a explicat Teodorovici.
Senatorul PSD a mai spus că PNL poate face orice rectificare bugetară dorește, însă nu trebuie să urce peste ținta de deficit de 3%, potrivit Mediafax.
„Am spus-o chiar și în ziua când i-am predat mandatul domnului Cîțu și chiar i-am spus că voi fi deschis la orice fel de discuție, propunere pe care dânsul o să o aibă ca ministru de Finanțe. Am spus că prima sau a doua măsură pe care trebuie să o facă e aceea legată de rectificarea bugetară. Și anume să asigure plățile pentru ce cred dânșii că trebuie asigurat, facturi de PNDL, rambursare de TVA și alte plăți pe care dânșii le consideră prioritare, dar să nu meargă mai sus de 3%, urmând ca din execuția anului în curs să vadă unde se ajunge. Asta era politica corectă a unui ministru de Finanțe. Nu să ascunzi”, a conchis Eugen Teodorovici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Deficitul bugetar pune presiune...
Două institute de sondare care au realizat exit poll,...
Candidatul Alianței electorale...
Candidatul independent la...
Candidatul AUR la președinția...
Aproape 13.000 de firme...
Ministrul Energiei, Sebastian...
Capitalizarea bursei scade cu...
Recent, bursele mondiale au...
Autoritățile au promis un plus de peste 9%.
Bitcoin, dincolo de statutul de...
„Vor fi necesare mai multe...
Iată cele mai importante...
Dacă folosești frecvent...
Ultima escaladare tarifară a...
Miliardarul american Elon Musk...
La Harvard, mândrie și teamă în...
Vânzările în țările europene au scăzut dramatic în...
Practic, este sfârșitul unei ere.
Deocamdată este vorba de doar câteva produse.
Totuși, nu toate sectoarele au de suferit din cauza...
Avertisment de la Buffett, falimente în scădere, scandal...
ONRC: Numărul firmelor care...
Prezență record la urne în...
Românii trebuie să-și expoateze din nou imaginația și...
Arabia Saudită, Rusia și alți...
Warren Buffett critică...