Teodorovici spune care este soluția pentru majorarea salariilor cu 100 de lei
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici
Preşedintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici, a declarat vineri, la Timişoara, că majorarea salariilor cu 100 de lei era unul dintre obiectivele guvernării PSD până în anul 2020 şi s-ar putea regăsi în reducerea contribuţiilor.

"Doamna Viorica Dăncilă a spus că noi am avut ca promisiune în programul de guvernare majorarea salariului cu 100 de lei. Facem hotărâre (de guvern, n.r.), avizăm în ministere şi aşteptăm de la Ministerul Justiţiei să ne spună dacă se poate. Această măsură creează un cost al muncii pentru angajatori. Dar efectul ei ne dorim să nu se regăsească la angajator, ci să trecem la reducerea de contribuţii. Pentru noi (PSD, n.r.) era un obiectiv ca până în 2020 să scădem contribuţiile şi atunci câştigă şi angajatul şi angajatorul. Colegii liberali au spus că vor aduce din zona gri şi neagră bani la buget", a afirmat Eugen Teodorovici.

Vasilescu despre programul de guvernare PNL: Vor tăia voucherele de vacanță, sporurile și salariile

Răspunzând unei întrebări a presei, ministrul demis a adăugat că estimarea de 30-40% a "economiei gri" nu este neapărat realistă, întrucât în statele din Europa, deci şi în România, "pentru produsele din gospodării Comisia ia în calcul TVA neîncasat. Dacă dăm la o parte aceste produse, atunci România nu se mai află pe aceeaşi poziţie în clasament".

Eugen Teodorovici a menţionat că o situaţie similară se regăseşte şi în ceea ce priveşte raportarea cifrelor abandonului şcolar din România.

"Suntem la 17% faţă de 12% cât este media europeană, dar mulţi dintre copiii români sunt plecaţi în afara ţării, cu părinţii şi merg acolo la şcoli", a precizat Eugen Teodorovici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel