Terapia Glaxo, eficientă și împotriva OMICRON
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
GlaxoSmithKline
GlaxoSmithKline
Producătorul britanic de medicamente GlaxoSmithKline a declarat marți că terapia COVID-19 pe bază de anticorpi, pe care a realizat-o împreună cu partenerul american Vir Biotechnology, este eficientă împotriva tuturor mutațiilor noii variante a coronavirusului Omicron, citând noi date din studiile în fază incipientă.

Datele, care nu au fost încă publicate într-o revistă medicală evaluată de colegi, arată că tratamentul celor două companii, sotrovimab, este eficient împotriva tuturor celor 37 de mutații identificate până în prezent în proteina spike, a precizat GSK într-un comunicat.

Săptămâna trecută, alte date preclinice au arătat că medicamentul a funcționat împotriva mutațiilor cheie ale variantei Omicron.

Sotrovimab este conceput pentru a se fixa pe proteina spike de pe suprafața coronavirusului, dar s-a constatat că Omicron are un număr neobișnuit de mare de mutații la această proteină. 

Amestecul a două vaccinuri produce cel mai puternic răspuns imunitar

Omicron. Doi călători s-au infectat fără să aibă NICIUN contact

COVID-19. Novartis lucrează la o pastilă REVOLUȚIONARĂ

"Aceste date preclinice demonstrează potențialul anticorpului nostru monoclonal, acela de a fi eficient împotriva celei mai recente variante, Omicron, plus toate celelalte variante îngrijorătoare definite până în prezent de OMS", a declarat Hal Barron, director științific al GSK, citat de Reuters.

GSK și Vir au proiectat așa-numitele pseudovirusuri care prezintă mutații majore ale coronavirusului în toate variantele suspecte apărute până în prezent și au efectuat teste de laborator privind vulnerabilitatea acestora la tratamentul cu sotrovimab.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel