Termen limită. Firmele din domeniul construcțiilor trebuie să se grăbească
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Mecanismul impreviziunii dă speranțe mai ales celor cu credite în franci elvețieni
Mecanismul impreviziunii dă speranțe mai ales celor cu credite în franci elvețieni
Până luni, 25 februarie, angajatorii din domeniul construcțiilor trebuie să depună Declarația 112, recent actualizată și care vizează taxele salariale reduse. Este o noutate, având în vedere că, începând din 2019, firmele de resort beneficiază de o povară fiscală redusă la plata salariilor.

Totuși, chiar dacă s-a rezolvat problema formularului 112, fiind publicate inclusiv instrucțiunile aferente, mai mulți specialiști au avertizat că sunt șanse mari să vedem un blocaj, din moment ce taxele salariale reduse ar urma să poată fi aplicate numai după ce Guvernul instituie o schemă de ajutor de stat pentru ele.

Trebuie avut în vedere faptul că există anumite condiții de îndeplinit pentru a putea aplica taxele salariale reduse, astfel că nu toți angajatorii din construcții beneficiază chiar din ianuarie 2019 de o povară fiscală redusă.

Citește și Salarii în construcții. Veste proastă pentru acești angajați

La capitolul condiții trebuie menționate câteva: cifra de afaceri realizată din activitățile respective de construcții să fie de cel puțin 80% din cifra de afaceri totală, calculată cumulat de la începutul anului, inclusiv luna în care se aplică scutirea, veniturile brute lunare ale salariaților să fie cuprinse între 3.000 și 30.000 de lei (pentru veniturile lunare brute de la 30.001 lei în sus se datorează taxele salariale obișnuite).

Iar dintre taxele salariale aplicabile domeniului construcțiilor, care se declară prin formularul 112, figurează
scutirea integrală de plata impozitului pe veniturile salariale (0% în loc de 10%), scutire integrală de plata contribuției la sănătate (0% în loc de 10%) sau cotă redusă pentru contribuția la pensii (21,25% în loc de 25%)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel