Tesla a vândut, în aprilie, cu 18% mai puține mașini fabricate în China
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Tesla / sursa foto: Pexels.com
Tesla / sursa foto: Pexels.com
Tesla a vândut 62.167 de vehicule electrice fabricate în China în luna aprilie, în scădere cu 18% față de anul precedent, potrivit datelor Asociației chineze pentru autoturisme (CPCA), publicate marți.

Livrările de vehicule Model 3 și Model Y fabricate în China au scăzut cu 30,2% în aprilie, față de martie, relatează Reuters.

Mașinile Tesla fabricate în China sunt exportate și pe diverse piețe, inclusiv în Europa, iar CPCA nu a oferit o defalcare a exporturilor Tesla în funcție de destinație. Cifrele de marți sunt primele dintr-un set mai cuprinzător al datelor pentru luna aprilie care vor fi publicate la sfârșitul acestei săptămâni.

Scăderea bruscă a vânzărilor Tesla contrastează cu creșterea vânzărilor de vehicule electrice pe cea mai mare piață auto din lume, deși în primul trimestru a fost cel mai lent ritm din ultimul an, pe fondul încetinirii cererii și al unui război feroce al prețurilor.

Vânzările de modele electrice din China, inclusiv cele hibrid plug-in, au fost estimate la 800.000 de unități în aprilie, în creștere cu 33% față de anul precedent și o scădere de 2% față de luna precedentă, potrivit datelor CPCA.

Cel mai mare rival chinez al Tesla, BYD, a vândut 312.048 de vehicule de pasageri în aprilie, în creștere cu 48,97% față de anul precedent și cu 3,5% față de martie.

Tesla a înregistrat o scădere a livrărilor de vehicule în primul trimestru pentru prima dată în aproape patru ani. Compania a început cel de-al doilea trimestru anunțând concedieri de peste 10% din forța sa de muncă la nivel global și reducând prețurile vehiculelor pe piețele majore, inclusiv în Statele Unite, China și Europa.

Livrările de vehicule Tesla fabricate în China au scăzut cu 19% de la an la an în februarie, înainte de a crește ușor cu 0,2% în martie, dar declinul, în tandem cu o scădere de 25% a vânzărilor generale de vehicule electrice în China în februarie, s-a datorat parțial schimbării calendarului Anului Nou chinezesc, care a căzut în februarie în acest an, în loc de ianuarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Boom-ul inteligenței artificiale nu se dezminte. Analiză

La bursă, acțiunile din sectorul inteligenței...

Ceasul de 10.000 de euro care a făcut furori la Cannes

La deschiderea Festivalului de Film de la Cannes,...

Câți bugetari numără România. Numărul lor a scăzut

Numărul lor a scăzut în februarie și, iată, s-a mai...

Care sunt cele mai mari companii listate la bursa olandeză

Printre multele altele, Țările de Jos sunt cunoscute...

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

De ce cumpără SUA milioane de barili de petrol. Analiză

Procedând ca atare, Statele Unite rezolvă, practic, două...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...


pixel