Tesla dezvăluie Optimus Gen 2, robotul umanoid care impresionează VIDEO
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Optimul, dezlănțuit pe ringul de dans! / FOTO: Captură videoclip
Optimul, dezlănțuit pe ringul de dans! / FOTO: Captură videoclip
Printr-un videoclip, compania lui Elon Musk aduce, practic, pe scenă, progresele realizate de robotul său umanoid, care poate acum să danseze, să facă genoflexiuni și să țină cu delicatețe un ou în mână.

Cât de departe va merge robotul umanoid dezvoltat de Tesla? Elon Musk a dezvăluit cea mai recentă versiune a robotului său, Optimus Gen 2. După cum sugerează și numele, acesta este a doua generație a robotului biped al cărui prototip a fost prezentat în septembrie 2022. 

"Există un nou robot în oraș", a anunțat compania pe rețeaua X (ex-Twitter). Videoclipul atașat postării arată ultimele realizări ale humanoidului. Progresele sunt impresionante!

Robotul, pus la regim!

Pentru a putea îndeplini aceste mișcări solicitante, robotul a fost supus la regim: Optimus Gen 2 a pierdut 10 kg față de versiunea sa anterioară, prezentată în primăvară de Tesla. Noul robot beneficiază, de asemenea, de o gestionare îmbunătățită a echilibrului și de un control mai bun al întregului corp, ceea ce i-a permis o creștere a vitezei de aproximativ 30%, potrivit videoclipului.

Senzori de detectare tactilă pe fiecare deget

Uumanoidul are acum degetele articulate și un gât mai flexibil. Datorită designului său îmbunătățit, care ascunde aproape în întregime articulațiile mecanice, se poate observa că Optimus seamănă din ce în ce mai mult cu un om. Dincolo însă de noile mișcări pe care execută, poate cel mai remarcabil progres rămâne capacitatea sa de a ține un ou în mâini fără a-l zdrobi.

O abilitate care a devenit posibilă prin adăugarea de senzori de detectare tactilă pe fiecare deget, care au scopul de a ajuta umanoidul să-și controleze puterea. Aceste bijuterii tehnologice sunt, de asemenea, produse de gigantul auto.

Acest robot ultra-performante va fascina cu siguranta iubitorii de science fiction... Dar, potrivit lui Elon Musk însuși, dezvoltarea acestor creaturi tehnologice nu trebuie privită cu superficialitate. Omul de afaceri nu încetează să avertizeze în legătură cu riscurile pe care le prezintă „roboții umanoizi” pentru omenire.

„Ar trebui să fim foarte îngrijorați de roboții umanoizi care ne pot urmări oriunde [...]. Ce se întâmplă dacă un robot primește o actualizare de software și nu mai este la fel de prietenos?", a întrebat proprietarul SpaceX și Tesla în marja primului summit mondial pe AI, în noiembrie anul trecut. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel