Tesla, în dispută cu mecanicii suedezi. Mai multe țări nordice vor respectarea negocierilor
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Tesla
Tesla
Reclamațiile unor sindicate și a unor societăți de administrare de fonduri de pensii private din nordul Europei vor condiționa Tesla să respecte negocierile colective pentru angajații companiei.

Tesla se confruntă cu o reacție dură din partea sindicatelor și a unor fonduri de pensii din această regiune din cauza refuzului companiei de a accepta o cerere a mecanicilor suedezi privind salariile și alte condiții, informează Reuters.

"Atitudinea Tesla împotriva dreptului la negociere colectivă este foarte îngrijorătoare", se arată într-un draft de scrisoare adresată conducerii constructorului auto, furnizat de cel mai mare fond de pensii din Norvegia, KLP.

Tesla a reușit să evite acordurile de negociere colectivă cu cei aproximativ 127.000 de lucrători ai săi, iar Elon Musk a fost foarte vocal în legătură cu opoziția sa față de sindicate.

Disputa dintre Tesla și sindicatul suedez a stârnit greve în întreaga regiune și a determinat unele fonduri de pensii să își vândă acțiunile la companie.

Tesla, compania care a revoluționat piața automobilelor electrice, susține că angajații săi suedezi au condiții la fel de bune sau mai bune decât cele cerute de sindicat.

"În calitate de investitori în Tesla, recunoaștem contribuția importantă a companiei la electrificarea sectorului transporturilor, dar, în același timp, solicităm conducerii să caute o rezolvare a conflictului", a declarat Rasmus Bessing, șeful departamentului de investiții responsabile de la PFA, cel mai mare fond de pensii private din Danemarca.

"PFA a ales să fie co-semnatar al unei scrisori adresate conducerii Tesla, în care atragem atenția asupra faptului că în Suedia și în celelalte țări nordice există o tradiție îndelungată în ceea ce privește încheierea de contracte colective într-o mare parte a pieței muncii", a spus Bessing.

Termenul limită pentru ratificarea scrisorii a fost prelungit până săptămâna aceasta, din cauza interesului ridicat din partea investitorilor, potrivit lui Kiran Aziz, un reprezentat al KLP.

Folksam din Suedia și PensionDanmark din Danemarca au declarat că vor semna, de asemenea, scrisoarea.

Fondul suveran de investiții al Norvegiei, al șaptelea acționar ca mărime al Tesla, cu o participație de 6,8 miliarde de dolari, a declarat săptămâna trecută că va continua să facă presiuni asupra companiei pentru a respecta drepturile de muncă ale mecanicilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel