Tesla mai dă afară 600 de oameni. Istoria unor concedieri cu cântec
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Muncitori de la Tesla
Muncitori de la Tesla
Tesla intenționează să concedieze alți 601 angajați în California, conform informațiilor furnizate într-o notificare WARN către guvernul statului.

Elon Musk, directorul general al producătorului de vehicule electrice, a anunțat în urmă cu o lună că Tesla vrea o reducere cu peste 10% a forței de muncă. La sfârșitul anului trecut, grupul număra peste 140.000 de angajați lucrători. Agenția Reuters precizează că de atunci, compania a efectuat câteva valuri de concedieri. Lucrurile nu par să se oprească aici, ținând cont de faptul că Musk ar dori să se ajungă la 20%. 

În orice caz, așa au declarat pentru Reuters persoane familiriazate cu acest subiect. Noile reduceri din California se referă la angajații de la șantierele Palo Alto și Fremont. Luna trecută, producătorul a indicat că va elimina peste 6.000 de locuri de muncă în California și Texas.

Cu o zi înainte ca Elon Musk să trimită acasă, luna trecută, aproape toată divizia de încărcare a vehiculelor electrice a Tesla, echipa spera că întâlnirea dintre șefa lor, Rebecca Tinucci, și Musk va clarifica situația și că apele se vor liniști. 

După ce Tinucci a redus între 15% și 20% din personal, s-a sperat că Musk ei va anunța planuri pentru extinderea rețelei de încărcare. Dar miliardarul american a fost nemulțumit de prezentarea lui Tinucci și a cerut noi concedieri. Când a refuzat pe motiv că va fi pusă sub semnul întrebări însăși existența rețelei, a fost concediată cu toți cei 500 de subalterni. 

Aceste plecări au schimbat o rețea văzută ca o realizare emblematică pentru Tesla și un factor cheie al vânzărilor sale de vehicule electrice. Cu toate acestea, Musk a continuat să posteze mesaje pe rețelele de socializare promițând că va avea grjă de această rețea. 

Echipa de energie a Tesla, care vinde produse solare și de stocare a bateriilor pentru case și companii, a fost însărcinată să preia Superchargers și să cheme partenerii selecționați să închidă proiectele de construcție aflate în derulare, au declarat pentru Reuters trei dintre foștii angajați ai Tesla.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cursul BNR. Leul nu se simte bine, aurul s-a ieftinit

Banca Națională a României a anunțat cursul leului,...

Mega-achizitie pe piața petrolului: 22,5 miliarde de dolari

După o perioadă de câteva luni de liniște, după valul de...

Fondul chinez Silk Road se retrage din capitalul Pirelli

Silk Road Fund, un fond controlat de Beijing, a demarat...

SUA oferă un sprijin de 50 mil. $ Republicii Moldova

Statele Unite ale Americii vor acorda Republicii Moldova...

Damen cere falimentul șantierului naval Mangalia

Pare să fie capăt de linie pentru colaborarea dintre...

MF vrea să se poată împrumuta mai mult de pe piețele externe

Ministerul Finanțelor Publice a decis majorarea...


pixel