Tesla produce în Germania jumătate din obiectivul propus
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Uzina Tesla Giga Berlin
Uzina Tesla Giga Berlin
În prima etapă de expansiune, compania intenționează să scoată de pe linia de asamblare 500.000 de mașini pe an, adică aproximativ 10.000 pe săptămână.

Producătorul american de automobile electrice Tesla a atins jumătate din primul său obiectiv de producție în Germania. La uzina din Grünheide, în apropiere de Berlin, se produc acum 5.000 de mașini pe săptămână, a anunțat Tesla pe Twitter sâmbătă seara. Acest lucru corespunde la aproximativ 250.000 de vehicule pe an. În prima etapă de extindere, compania intenționează să scoată de pe linia de asamblare 500.000 de mașini pe an, adică aproximativ 10.000 pe săptămână.

Olaf Scholz, la deschiderea Gigafactory de la Berlin alături de Elon Musk

Tesla produce mașini electrice la Grünheide de aproximativ un an. Cel mai recent a fost de aproximativ 4.000 de mașini pe săptămână. În fabrică lucrează aproximativ 10.000 de persoane. După prima etapă de extindere, Tesla vrea să extindă fabrica și apoi să producă un milion de mașini - calendarul pentru acest lucru fiind deschis.

Prima cerere de aprobare parțială a fost depusă la Oficiul de Stat pentru Mediu din Brandenburg. Ecologiștii sunt îngrijorați în legătură cu extinderea, o parte a amplasamentului se află într-o zonă de protecție a apei. Potrivit companiei, aceasta nu are nevoie de apă suplimentară pentru extindere, deoarece dorește să trateze apele reziduale.

Tesla începe producția în Germania în decembrie 2021

Tesla începe să producă, în sfârșit, mașini în fabrica sa din Germania, Gigafactory, în luna decembrie, după o lungă întârziere. Automobilwoche, estimează că aici vor fi fabricate până la 30.000 de vehicule în prima jumătate a anului 2022. 

Producția ar fi trebuit să înceapă în iulie, dar a fost amânată deoarece compania nu a primit autorizația de mediu. Se așteaptă ca autoritățile locale de reglementare să acorde autorizațiile necesare în câteva zile, a precizat revista germană, fără a preciza de unde a primit informațiile. 

Cinci unități ale Model Y au fost deja finalizate la fabrica Gigafactory de lângă Berlin, deși nu pe linia de producție. În ianuarie, producția de serie va începe cu 1.000 de mașini pe săptămână și va crește treptat, potrivit Automobilwoche. Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel