Tesla recheamă în service două milioane de mașini
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Fabrică Tesla
Fabrică Tesla
Autoritatea de reglementare din SUA a constatat că sistemul nu face suficient pentru a preveni utilizarea abuzivă.

Tesla a depus o cerere de rechemare în service care acoperă peste 2 milioane de vehicule, după ce cel mai important organism de reglementare în domeniul siguranței auto din SUA a stabilit că sistemul său de asistență a șoferului, Autopilot, nu face suficient pentru a preveni utilizarea abuzivă.

Măsura este rezultatul unei investigații de ani de zile privind defecțiunile, efectuată de National Highway Traffic Safety Administration, care va rămâne deschisă în timp ce agenția monitorizează eficacitatea remedierilor aduse de Tesla. Un purtător de cuvânt al NHTSA a declarat că investigația a constatat că mijloacele Tesla de menținere a implicării șoferilor sunt inadecvate și ar putea duce la o utilizare abuzivă previzibilă.

"Tehnologia automatizată este foarte promițătoare pentru îmbunătățirea siguranței, dar numai atunci când este implementată în mod responsabil", a declarat miercuri NHTSA. "Acțiunea de astăzi este un exemplu de îmbunătățire a sistemelor automatizate prin prioritizarea siguranței."

Rechemarea este a doua din acest an în care sunt implicate sistemele de conducere automată ale Tesla, care au fost supuse unei examinări tot mai amănunțite după sute de accidente, dintre care unele s-au soldat cu decese. În timp ce directorul executiv Elon Musk a prezis de ani de zile că producătorul auto este pe punctul de a oferi autonomie completă, atât Autopilot, cât și funcțiile beta pe care Tesla le comercializează ca fiind Full Self-Driving necesită un șofer complet atent, care să țină mâinile pe volan.

Autopilotul vine standard pe fiecare Tesla nouă. Acesta folosește camere pentru a adapta viteza vehiculului la traficul din jur și îi ajută pe șoferi să conducă pe benzile clar marcate.

Tesla a comercializat o funcționalitate de nivel superior pe care o numește Full Self-Driving încă de la sfârșitul anului 2016. Această suită de funcționalități a fost rechemată în februarie, după ce NHTSA și-a exprimat îngrijorarea cu privire la mașinile care utilizează sistemul și care se deplasează în moduri ilegale sau imprevizibile, inclusiv depășirea limitelor de viteză, deplasarea în linie dreaptă prin intersecții pe benzile destinate doar virajelor și neoprirea completă.

NHTSA a efectuat pentru prima dată o investigație privind defecțiunile Autopilotului în urma unui accident mortal din 2016, pentru ca la începutul anului următor să aprobe sistemul la începutul anului următor. Cele două anchete ale defectelor pe care le desfășuroară - inițiate în august 2021 și februarie 2022 - au fost determinate de accidente în care mașini Tesla s-au ciocnit de vehiculele de prim-ajutor și au frânat brusc pe autostrăzi.

Autoritatea de reglementare a deschis peste 50 de investigații speciale privind accidente în care au fost implicate mașini Tesla care sunt suspectate a fi legate de Autopilot, ritmul anchetelor accelerându-se sub administrația Biden.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Tona de cupru, metalul strategic, a depășit 10.000 de dolari

Prețul metalului roșu, element strategic al traziției...

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel