Tesla va fabrica vehicule electrice în sudul Indiei
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
O decizie de ultimă oră
O decizie de ultimă oră
Tesla, compania miliardarului Elon Musk, va înfiinţa o fabrică în statul Karnataka din sudul Indiei, unde va produce vehicule electrice, conform unui document consultat de Reuters.

"Compania americană Tesla va deschide o unitate de producţie a vehiculelor electrice în Karnataka", se arată într-o scurtă declaraţie a autorităţilor locale. Declaraţia face parte dintr-un document mai amplu unde sunt prezentate elementele de interese privind bugetul Indiei.

Luna trecută, producătorul american de vehicule electrice a unit Tesla Motors India şi Energy Private Limited cu sediul său din oraşul Bengaluru din Karnataka, un hub pentru companiile global de tehnologie.

Ministrul de stat B.S. Yediyurappa a anunţat într-o postare pe Twitter, care ulterior a fost ştearsă, că Tesla îşi va începe operaţiunile în India cu un centru de cercetare-dezvoltare (R&D) în Bengaluru.

Sectorul auto din India, afectat deja de încetinirea cererii de anul trecut, a fost lovit şi de efectele pandemiei de coronavirus (Covid-19), iar producătorii auto caută să obţină sprijin guvernamental pentru a stimula vânzările.

Citește și Proces ISTORIC. Donald Trump, achitat de senatorii americani

Pentru a reduce poluarea şi dependenţa de ţiţei, India promovează vehiculele electrice iar pentru majorarea investiţiilor intenţionează să ofere subvenţii de 4,6 miliarde de dolari companiilor care-şi înfiinţează unităţi de producere a bateriilor pentru maşini electrice.

Şi directorul general al Tesla, Elon Musk, a indicat în octombrie că producătorul american de vehicule electrice ar putea intra pe piaţa indiană în 2021. "Anul viitor cu siguranţă", a scris Musk pe Twitter, ca replică la o postare cu fotografia unui tricou cu mesajul: "India vrea Tesla". "Mulţumesc că ne aşteptaţi", a spus şeful Tesla. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai mari companii listate la bursa din Germania

Clasamentul celor mai mari capitalizări de la bursa...

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...


pixel