Tesla va lansa un taxi autonom în această vară
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Uzină Tesla
Uzină Tesla
Tesla plănuiește să își prezinte taxiul autonom promis de mult timp în cursul acestui an, în timp ce compania se luptă cu vânzările slabe și cu concurența puternică din partea vehiculelor electrice chinezești ieftine.

Directorul executiv al companiei, Elon Musk, a postat vineri pe X, platforma sa de socializare, că ”robotaxi-ul” Tesla va fi prezentat pe 8 august.

Acțiunile au crescut cu până la 5,1% după lansarea anunțului. Totodată, acțiunile Tesla au scăzut cu 34% în acest an, până la închiderea de vineri.

Cu puțin timp înainte ca Musk să posteze știrea, el a pierdut titlul de a treia cea mai bogată persoană din lume în favoarea lui Mark Zuckerberg, CEO al Meta Platforms Inc.

Un vehicul complet autonom, anunțat în 2019, a fost mult timp cheia pentru care investitorii au văzut Tesla cu ochi buni. În ultimele săptămâni, Tesla a lansat cea mai recentă versiune a software-ului de asistență a șoferului denumit ”Full Self-Driving”, pentru consumatori.

Compania a declarat că platforma sa de vehicule de ultimă generație va include atât o mașină mai ieftină, destinată concurenței chineze, cât și un robotaxi.

Cu toate acestea, Reuters a relatat vineri că Tesla a renunțat la planurile pentru un vehicul mai puțin costisitor și că își orientează mai multe resurse către încercarea de a lansa pe piață un robotaxi. Musk a răspuns spunând că "Reuters minte", fără a oferi detalii.

De asemenea, Tesla a produs cu 46.561 de vehicule mai mult decât a livrat în primul trimestru, ceea ce a forțat compania să reducă prețurile. Consumatorii americani s-au îndepărtat de vehiculele electrice scumpe în favoarea modelelor hibride, ceea ce i-a determinat pe mulți producători să regândească producția de mașini electrice.

Anunțurile controversate ale lui Musk au reprezentat întotdeauna o parte esențială a capacității Tesla de a stârni entuziasmul clienților și investitorilor fără a cheltui bani pe publicitate. Totuși, această metodă nu funcționează întotdeauna: compania a prezentat Cybertruck-ul cu mult fast în noiembrie 2019, dar producția a fost amânată ani de zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.


pixel