Racheta a fost lansată la ora locală 00:21 (07:21 GMT) de la baza aeriană Vandenberg din California şi a parcurs circa 6.760 de kilometri deasupra Pacificului, după care a căzut în mare în apropiere de atolul Kwajalein, în Insulele Marshall, au anunţat Forţele aeriene americane într-un comunicat.
Specialişti ai US Air Force se aflau la bordul unui Boeing E-6, un avion derivat din Boeing 707, capabil să comunice cu întreg comandamentul militar, pentru a 'demonstra eficacitatea şi fiabilitatea acestui comandament aerian'. Racheta, care nu era armată, a fost echipată cu trei 'vehicule de reintrare', focoase care conţineau fiecare câte un cap nuclear al unei ICBM, a precizat US Air Force.
'Minuteman III are 50 de ani, iar continuarea testării acesteia este esenţială pentru a-i asigura fiabilitatea până în anii 2030, când va fi implementat succesorul Minuteman, programul GBSD (Ground Base Strategic Deterrent)', a menţionat colonelul Omar Colbert, responsabil cu testele, citat în comunicat.
Citește și Experții americani au găsit ARMA ce pune SUA în inferioritate
Minuteman III este singura rachetă sol-aer din arsenalul nuclear al SUA din 2005. Aceasta este instalată în silozuri de lansare repartizate la trei baze militare americane, în Wyoming, Dakota de Nord şi Montana. Rachetele Trident, lansate de pe mare, sunt desfăşurate la bordul submarinelor americane, iar bombele nucleare sunt transportate de bombardiere strategice.
Forţele aeriene americane au precizat că acest test era planificat de mai multe luni şi nu reprezintă 'niciun fel de răspuns sau o reacţie la evenimente din lume sau tensiuni în regiune'.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Alegerea lui Donald Trump în...
Agenția Națională de...
România a primit un semnal...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Sindicatul Funcţionarilor...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...
Donald Trump începe al doilea...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
Șeful Fondului Suveran al...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...