Tichete, vouchere 2022. Negrescu: Să crezi în promisiunile autorităților e ca și cum ai crede în Moș Crăciun
Autor: Dana Mihai
Data actualizării:
Data publicării:
Sedinta Guvern
Sedinta Guvern
EXCLUSIV
Adrian Negrescu a vorbit despre pachetul social discutat de coaliție, mai exact voucherele catre cei cu venituri reduse, dar și propunerea de majorare a tichetelor de masă. 

"Să crezi în promisiunile autorităților că îi vor ajuta pe românii săraci, prin acest program social, e ca și cum ai crede în Moș Crăciun", spune Adrian Negrescu.

"Ambalajul 'cadourilor' arată frumos – se oferă câte 50 de euro/două luni pentru fiecare pensionar sărac, dar când te uiți în cutia cu promisiuni vezi că, de fapt, 50 de euro la două luni înseamnă 4 lei pe zi. Ce poți face cu 4 lei pe zi în România? Îți poți lua doi covrigi sau o pâine. De doi covrigi speranță, asta le oferă, din păcate, autoritățile celor săraci."

"Nu vreau să fiu populist dar există multe alte soluții prin care acești oameni pot fi ajutați concret. De la reducerea TVA la alimente, energie, gaze, carburanți la înființarea unor cantine sociale, unde să primească una-două mese calde pe zi și tichete de masă similare cu ce primesc bugetarii",  explică Negrescu.

TICHETE DE MASĂ

"Pentru cei care beneficiază de tichete de masă se discută despre creșterea valorii acestora de la 20,09 la 30 sau chiar 40 lei. Deci bugetarilor și celor care lucrează la firme care își permit să ofere tichete de masă le dăm 40 de lei, iar pe săraci îi amăgim cu 4 lei/zi. 4 din 10 români trăiesc într-o sărăcie lucie, iar 2 din 5 angajați muncesc pentru supraviețuire. Sunt datele EUROSTAT care definesc realitatea din România dincolo de creșterea economică clamată de politicieni", subliniază analistul economic.

Majorare valoare tichete de masă 2022. Anunţul zilei: Când aflăm cu cât vor creşte

SALARIU MINIM

"Să reduci taxele pe salariul minim, să mai iei din povara fiscală de pe umerii firmelor, pentru ca acestea să poată plăti salarii mai mari, să stimulezi crearea de locuri de muncă, să dezvolți programe gratuite de pregătire profesională pentru meserii cerute de piața forței de muncă și bine plătite, precum cele din construcții, asta înseamnă să ajuți cu adevărat oamenii."

"E ca la armată, pe înțelesul generalului Ciucă"

"Altfel, cu 4 lei pe zi, nu vei face altceva decât să îi ții în sărăcie, să le tai orice speranță de a avea o viață mai bună. Nu putem transforma România într-o țară de asistați social și de aceea e nevoie de măsuri menite să crească nivelul de trai, salarizarea, numărul locurilor de muncă. E ca la armată, pe înțelesul generalului Ciucă. Dacă ai doar recruți nepregătiți, nu poți merge la război, pentru că vei fi carne de tun", a mai transmis interlocutorul nostru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel