Tichete de masă nu se vor mai acorda pentru vaccinați? Explicațiile lui Alexandru Rafila
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
La ce sumă se va ajunge
La ce sumă se va ajunge
Autoritățile ar putea renunța în curând la acordarea de tichete de masă pentru cei care se vaccinează.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, spune că acordarea tichetelor de masă nu a dus la creșterea numărului celor vaccinați, ceea ce face inutilă acastă inițiativă.

La ora actuală, cei care se vaccinează împotriva COVID-19 primesc tichete de masă în valoare de 100 de lei.

Alexandru Rafila a declarat pentru Hotnews că stimulentul financiar nu a avit efectul scontat și că:  "Am avut discuții cu reprezentanții medicilor de familie privind măsurile care trebuie luate urgent în această perioada pentru creșterea acoperirii vaccinale și testării, evaluării și tratamentului pacienților COVID în ambulator. A fost o discuție care s-a referit la necesitatea plății restanțelor pentru serviciile de vaccinare către medicii de familie și despre scăderea interesului pentru vaccinare, în ciuda acordării voucherelor de 100 de lei. Probabil trebuie căutate alte soluții care să impulsioneze vaccinarea, dacă stimulentele financiare nu mai produc efecte. Discuția a fost informală și nu a presupus luarea unor decizii".

Probleme MAJORE cu TICHETELE de VACCINARE. Banii nu sunt pentru toți?

Tichete de masă pentru persoanele vaccinate. Bugetul a fost suplimentat

Loteria vaccinării. Cel mai norocos poate să câștige două milioane de lei

Acordarea tichetelor pentru cei care se vaccinează a fost oricum un lucru care nu prea a funcționat. Încercarea de revigorare a campa­niei de vaccinare prin beneficii financiare acordate românilor care se vaccinează s-a împotmolit în 100 de lei pe care statul i-a promis celor care îşi fac schema completă de imunizare.

Astfel, în judeţele Suceava şi Hunedoara, direcţiile de sănătate publică au bani pentru a acoperi circa jumătate din vaccinările realizate în această lună. Iar în alte judeţe, cum este Ialomiţa, de exemplu, tichetele sunt acoperite până la 5 noiembrie. Acest lucru înseamnă că, dacă nu vor veni bani rapid dinspre ministerul Sănătăţii, DSP-urile nu vor putea achiziţiona tichetele promise.

La 4 noiembrie 2021, Guvernul a apelat la fondurile de rezervă pentru mai multe cheltuieli cu Sănătatea, printre care s-au numărat cumpărarea de medicamente, dar şi acoperirea valorii tichetelor de masă pentru vaccinare. Astfel, Guvernul a aprobat o suplimentare a bugetului Ministerului Sănătăţii la începutul lui noiembrie din Fondul de rezervă bugetară, în valoare de 1,6 miliarde de lei. Din această sumă, 195 milioane de lei sunt destinaţi tichetelor de masă, potrivit documentului ministerului Sănătăţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...


pixel