Tichetele de vacanță. Propunere care ar putea schimba regulile jocului
Autor: Mihai Paul
Data actualizării:
Data publicării:
Reprezentanții industriei văd o salvare în vaoucherele de vacanță
Reprezentanții industriei văd o salvare în vaoucherele de vacanță
Tichetele de vacanță ar putea fi acordate doar pentru extrasezon, propun operatorii de turism, convinși că acestea aglomerează prea mult perioada în care litoralul este plin. 

Coaliția pentru Dezvoltarea României a comunicat faptul că tichetele de vacanță ar trebui să fie valabile doar în lunile în care litoralul și weekendurile nu sunt deja aglomerate de numărul turiștilor români. Spațiile de cazare se epuizează în sezon iar turiștii străini nu găsesc locuri libere de calitate pe litoral.

În plus, hotelierii scumpesc din cauza tichetelor spațiile de cazare în sezon și în weekend făcând astfel litoralul românesc nerentabil.

"Toată lumea se îmbulzeşte pe litoral vara şi în weekend şi atunci cresc preţurile, că aşa este legea cererii şi a ofertei. Un alt efect colateral este inhibarea incoming-ului, pentru că hotelierii pe două luni au venituri crescute cu mai mulţi turişti cu preţuri mai bune şi atunci nu mai vor să se complice cu străinii", a spus Dragoș Anastasiu de la Christian Tour, membu al CDR.

Anastasiu spune că turiştii străini au nevoie de un lanţ de chartere din aprilie până în octombrie. Problema este că în iulie şi august nu mai găsesc locuri.

"Astfel că turismul de Litoral şi de Deltă nu are o şansă reală de dezvoltare sustenabilă decât dacă sezonul este de nouă luni şi asta nu se poate face decât cu mulţi turişti străini, combinat şi cu români. Ca politică publică, eu aş fi făcut-o altfel. De exemplu: aş fi dat voucherele cu valabilitate în extrasezon. Dacă ai sezon doar două-trei luni, nu-ţi permiţi să ai o echipă stabilă, să bagi bani în pregătirea profesională, oamenii vin şi pleacă, lucrezi cu studenţi şi zilieri. Problema noastră este sezonalitatea, nouă luni, iar nouă luni înseamnă să facem şi altceva decât să stăm la soare. Să facem călărie, cantonamente, evenimente, muzică, multe, multe, multe", a precizat Anastasiu.

Citește și:Tichete cadou pentru unii angajați. Se acordă acum

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai mari companii listate la bursa din Germania

Clasamentul celor mai mari capitalizări de la bursa...

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...


pixel