TikTok a început să cloneze aplicația pentru a crea o versiune nouă pentru SUA
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio
TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio
TikTok lucrează la clonarea algoritmului din spatele aplicației pentru o nouă versiune dedicată celor 170 de milioane de utilizatori din SUA.

Această nouă versiune ar urma să funcționeze independent de compania-mamă chineză și să fie astfel mai acceptabilă pentru legislatorii americani care doresc să o interzică, au declarat mai multe surse pentru Reuters.

Lucrările de divizare a codului sursă comandate de ByteDance, compania care deține TikTok, la sfârșitul anului trecut, au precedat un proiect de lege pentru a forța vânzarea operațiunilor TikTok din SUA, care a început să prindă contur în Congres anul acesta. Proiectul de lege a fost promulgat în aprilie.

TikTok și ByteDance au dat în judecată SUA, încercând să blocheze legea care obligă compania la vânzarea sau interzicerea aplicației până la 19 ianuarie 2025. Marți, o curte de apel din SUA a stabilit un program accelerat pentru a examina contestațiile legale la noua lege.

În ultimele câteva luni, sute de ingineri ByteDance și TikTok, atât în SUA, cât și în China, au primit ordin să înceapă să separe milioane de linii de cod. Misiunea acestora este de a crea o bază de cod separat care să fie independentă de sistemele utilizate de versiunea chineză a ByteDance pentru TikTok, Douyin, eliminând în același timp orice informație care face legătura cu utilizatorii chinezi.

Președintele american Joe Biden și alți susținători ai legii cred că TikTok oferă Beijingului un acces mult prea mare la date și informații care ar putea fi folosite pentru a spiona sau influența utilizatorii TikTok din SUA.

În cazul în care TikTok finalizează lucrările de separare a algoritmilor de principala aplicație, conducerea TikTok este conștientă de riscul ca TikTok SUA să nu poată oferi același nivel de performanță precum versiunea aplicației de acum, deoarece se bazează foarte mult pe inginerii ByteDance din China, au mai declarat sursele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Foate firmele, obligate să accepte plata cu cardul

Începând cu 16 iunie, Legea 406/2023 impune firmelor,...

Revolut se pregătește să vândă multe acțiuni, înainte de IPO

Compania are în vedere să vândă acțiunile, în valoare de...

Noi beneficiari ai normei de hrană. Modificare a OG 26/1994

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Dan Vardie: "Mașinile diesel nu mai au viitor"

Dan Vardie, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi...


pixel