TikTok renunță voluntar la plata recompenselor
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
TikTok, luat la puricat de Comisia Europeană / Ilustrație: DCBusiness
TikTok, luat la puricat de Comisia Europeană / Ilustrație: DCBusiness
TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar" recompensele care se acordă utilizatorulor aplicației TikTok Lite. Această decizie vine la scurt timp după ce Comisia Europeană a lansat o a doua rundă de proceduri oficiale împotriva programului său de recompense.

TikTok Lite este o aplicație nouă destinată regiunilor cu conectivitate la internet mai lentă. Lansată în Spania și Franța luna trecută, aceasta permite utilizatorilor să câștige puncte pentru interacțiuni în aplicație, oferind recompense precum vouchere Amazon, carduri cadou PayPal și monede TikTok.

Îngrijorarea Comisiei Europene a fost axată pe potențialul de dependență al utilizatorilor, în special al copiilor, în lipsa unor mecanisme eficiente de verificare a vârstei. În urma acestor preocupări, TikTok a anunțat că va suspenda temporar funcțiile de recompensă în timp ce lucrează la abordarea problemelor ridicate de Comisie.

"TikTok caută întotdeauna să colaboreze în mod constructiv cu Comisia Europeană și cu alte autorități de reglementare", se spune într-o postare a companiei pe contul cău de pe rețeaua de solcializare X. 

Comisarul pentru Piața Internă, Thierry Breton, a subliniat faptul că executivul UE este pregătit să ia măsuri în conformitate cu Legea serviciilor digitale (DSA) a UE, inclusiv suspendarea programului de recompense.

În ciuda acestei suspendări, preocupările privind dependența și conformitatea cu regulamentele UE rămân. Comisarul Breton a afirmat că "cazurile împotriva TikTok privind riscul de dependență al platformei continuă", incluzând investigația privind lansarea TikTok Lite și conformitatea acesteia cu normele DSA.

Legea privind serviciile digitale (DSA), intrată în vigoare la 17 februarie, reglementează modul în care platformele online ar trebui să gestioneze conținutul ilegal și dăunător online. TikTok, fiind inclus în categoria platformelor online foarte mari (VLOP) conform DSA, este obligat să respecte aceste reguli.

În lumina acestor evenimente, oficialii francezi și europarlamentarii au salutat suspendarea funcțiilor de recompensă din TikTok Lite ca pe un pas pozitiv în direcția abordării îngrijorărilor legate de platformă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel