Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Săptămâna trecută, liderii UE au convenit la o amânare a Brexitului până la 31 octombrie, cu posibilitatea ca Marea Britanie să iasă mai repede din UE dacă parlamentul va ratifica acordul de divorţ negociat de Theresa May cu UE. Parlamentarii britanici au respins deja acordul de trei ori.
"Sper foarte mult că Marea Britanie ar putea rămâne în UE", a spus Timmermans, în prezent prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene, în dezbaterea televizată cu Manfred Weber, din partea Partidului Popular European (PPE).
"Sper că această perioadă de amânare va fi folosită de britanici pentru a se calma şi a regândi lucrurile puţin, pentru ca politicienii să fie poate mai responsabili cu promisiunile pe care le fac, iar apoi să analizeze din nou chestiunea mai târziu în acest an", a spus olandez afiliat Partidului Socialiştilor Europeni (PSE). "Cine ştie ce s-ar putea schimba între timp?", a adăugat el.
Citește și: Gest rarisim al lui Viktor Orban. Și-a cerut scuze
Sondajele arată că destui britanici este posibil să se fi răzgândit în privinţa Brexitului după referendumul din 2016, în care au votat în proporţie de 52% pentru părăsirea blocului comunitar. Însă Theresa May şi guvernul său continuă să se opună cu fermitate organizării unui nou referendum, notează Reuters.
Marea Britanie va fi probabil tot în UE la momentul alegerilor europene din perioada 23-26 mai, ceea ce înseamnă că va participa la vot. Partidul laburist din opoziţie, care sprijină organizarea unui al doilea referendum, i-ar putea ajuta pe social-democraţii lui Timmermans să câştige mai multe locuri în legislativul comunitar de 751 de locuri.
Contracandidatul său Manfred Weber nu ar avea de câştigat de pe urma participării Londrei la alegerile europene, pentru că niciun partid britanic nu face parte din PPE, în prezent cel mai mare grup din parlament. "Am o problemă cu faptul că ei participă acum la alegerile UE, că decid privind viitorul Uniunii noastre", a spus Weber în cadrul dezbaterii televizate cu Timmermans. "Nu este un lucru uşor de înţeles. Respect rezultatul şi ei fac parte din UE, au dreptul de a vota, nu mă înţelegeţi greşit", a adăugat politicianul german.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...